Комисията за защита на конкуренцията започва разследване на една от

...
Комисията за защита на конкуренцията започва разследване на една от
Коментари Харесай

КЗК ще проверява BILLA заради промоция на олио

Комисията за защита на конкуренцията стартира следствие на една от огромните вериги супермаркети в България - BILLA поради промоция на олио. Производството против веригата е реалност след сигнал на Комисията за отбрана на потребителите, излиза наяве от документите по процедурата в Комисия за защита на конкуренцията.

Регулаторът показва, че повода за следствието е открита липса на количества олио в промоция на цена от 3.29 лева, която е била включена и в брошурите на веригата. Липсите са открити при инспекция на обект от КЗП в Монтана.

Констатирано е, че от посочения артикул няма налични количества в обекта, както и липсва информация за потребителите по отношение на идна доставка. Налични за продажба са други типове търговски марки слънчогледово олио, които се оферират на по-високи цени, написа в решението на регулатора.

Въз основа на констатациите Комисия за защита на конкуренцията преценя, че се основават основателни подозрения за недобросъвестни дейности на комерсиалната верига, които могат за увредят ползите на другите съперници.

Припомняме, че единствено преди ден Комисията за защита на конкуренцията разгласи, че ще ревизира и производители, и търговци на хранителни артикули от първа нужда за вероятно съществуване на нарушавания. Това се случи, откакто цените на олиото стигнаха до 7 лева за литър предходната седмица тук-там, а в събота жители всеобщо се презапасяваха с олио.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР