Европейският съюз (ЕС) глоби с 337.5 млн. евро Mondelez -

...
Европейският съюз (ЕС) глоби с 337.5 млн. евро Mondelez -
Коментари Харесай

ЕС глоби производителя на Oreo и Toblerone с 337 млн. евро

Европейският съюз (ЕС) санкции с 337.5 млн. евро Mondelez - американския производител на захарни произведения, измежду които бисквитите Oreo и шоколадите Toblerone. Причината за наложената глоба е възпрепятстване на трансграничната търговия на шоколад, бисквити и кафе артикули сред страните членки, като по този метод нарушава разпоредбите на конкуренцията на Европейски Съюз.

С днешното решение ние откриваме, че Mondelez нелегално е лимитирал трансграничните продажби в Европейски Съюз. Компанията е направила това, с цел да поддържа по-високи цени на продуктите си в ущърб на потребителите “, сподели еврокомисарят, отговарящ за конкуренцията Маргрете Вестагер.

Европейска комисия съобщи, че компанията е взела участие в антиконкурентни покупко-продажби и също по този начин е злоупотребила с господстващото си състояние в нарушаване на антитръстовите закони на Европейски Съюз.

Според Европейска комисия производителят е лимитирал обсега на пазарите или клиентите, на които седем снабдители на едро могат да препродават продуктите му сред 2012 година и 2019 година, и също по този начин е попречил на 10 изключителни дистрибутори в някои страни от Европейски Съюз да дават отговор на поръчки за продажба от клиенти в други страни от съюза сред 2006 година и 2020 г.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР