Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се готви да разреши

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се готви да разреши
Коментари Харесай

КЗК се готви да одобри поглъщането на Булсатком от Виваком

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се готви да позволи на притежателя на " Виваком " - United Group, да придобие еднолично сдружението на предприемача Спас Русев " Вива Корпорейт България " и посредством него - най-големия сателитен оператор у нас " Булсатком ".

Това оповестява Mediapool, като сe базира на документ, който ще бъде прегледан на съвещанието на антимонополната комисия в четвъртък.

Документът, с който медията разполага, сочи, че Комисия за защита на конкуренцията ще позволи абсолютно придобиването. Това се базира на изчисленията на антимонополния орган, че пазарният дял, който ще образува United Group, ще е 41 на 100 и няма да има господстващо състояние.

Aнализът на българския пазар на телекомуникационни телевизионни услуги, който нормално лишава няколко месеца, този път е завършил за към месец.

От него излиза наяве,че съгласно Комисия за защита на конкуренцията договорката няма да повлияе и разпространяването на тв канали до дребни оператори, които на собствен ред ги продават на своите клиенти.

Комисията приема още, че няма да има проблем и на пазара на закрепен интернет, защото за интервала 2020-2022 година " Виваком " е понижил клиентите си с над 10 %, а " Булсатком " – с 13 на 100, до момента в който " Yettel ” ги е нараснал два пъти, а А1 оставал главният съперник в този сегмент.

На този декор синдикати в " Булсатком " оповестиха, че провеждат митинг пред Комисия за защита на конкуренцията в четвъртък сутринта, когато се чака и съвещанието за договорката. Съпротивата е против придобиването на компанията от " Виваком ", което " ще има пагубни последици както върху орисите на хората в компанията, която е един от огромните работодатели в България, по този начин и върху потребителите и целия телекомуникационен пазар в страната ", декларират оттова.

Очаквайте детайлности!
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР