Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) образува производство за проучване

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) образува производство за проучване
Коментари Харесай

КЗК погна пет фирми за кисело мляко заради опаковките

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) образува произвеждане за изследване против пет компании, които употребяват разнообразни от заложените в стандарта БДС опаковки за киселото мляко.

Под прицела на Комисия за защита на конкуренцията са " ОМК ", Димитър Маджаров-2 ", " Полидей-2 ", " Комлектстрой " и " Ел Би Булгарикум ", излиза наяве от известие на Комисията.

Комисия за защита на конкуренцията е почнала инспекцията по сигнал, пратен от " Конфедерация за отбрана от дискриминирането ", в който се твърди, че след направена инспекция от Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) се открива, че производители на кисело мляко популяризират на българския пазар артикул " българско кисело мляко ", който значат като подобен по БДС, макар че при пакетирането му не са спазени условията, заложени в Националния стандарт БДС 12:2010.

Конкретните компании употребяват полипропленови опаковки, а при започване на юни тази тематика беше в първите редици на новинарските излъчвания. По БДС опаковките на киселото мляко би трябвало да се вършат от полистирен, само че целият проблем може да бъде разказан и като елементарен търговски спор. Решението на Комисия за защита на конкуренцията има ли нарушаване би трябвало да стане ясно до 15 декември.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР