Комисията за финансов надзор издаде разрешение за организиране на договорен

...
Комисията за финансов надзор издаде разрешение за организиране на договорен
Коментари Харесай

Нов фонд „Експат Природни Ресурси за инвестиции в енергия и суровини“ с фокус върху този сектор

Комисията за финансов контрол издаде позволение за образуване на контрактуван фонд Expat Natural Resources („ Експат Природни Ресурси “). Колективната скица се ръководи от „ Експат Асет Мениджмънт “ и капиталовият му фокус е ориентиран към секторите сила, първични материали, индустриални метали. Фондът е подобаващ е за вложители, които търсят реализиране на висока рентабилност при вдишване на висок риск и опазване на ликвидността на вложенията.
С този фонд българските самостоятелни вложители ще имат елементарен достъп до съсредоточена експозиция върху енергийния и суровинен бранш. Expat Natural Resources ще има динамично ръководено портфолио с вложения преобладаващо в акции на енергийни и добивни компании, обществено предлагани на международните тържища, борсово търгувани фондове върху първични материали и фючърси за първични материали, благородни и цветни метали.
При основаването на фонд с такава устременост, характерно ориентиран към секторите сила и първични материали, ръководещото сдружението притегли като съветник водещия специалист в региона на енергетиката и естествените запаси Боян Рашев.
Фондът е от отворен вид. Не разпределя дивиденти. Печалбата и получените от позициите дивиденти се реинвестират, като това усилва чистата стойност на активите в интерес на вложителите. Договорен фонд Expat Natural Resources е с високорисков профил.
„ Експат Капитал “, със своето лицензирано ръководещо сдружение „ Експат Асет Мениджмънт “, е най-голямата самостоятелна компания за ръководство на активи в България. В допълнение компанията ръководи и фамилия от фондови артикули, като Expat Natural Resources е 19-ият фонд в портфолиото на „ Експат “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР