Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ и Регулаторният орган

...
Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ и Регулаторният орган
Коментари Харесай

България и Гърция одобриха Мрежови и Тарифен кодекс за интерконектора

Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/ и Регулаторният орган за енергетика на Гърция /РАЕ/ са одобрили Мрежови кодекс и Тарифен кодекс за интерконектора сред двете страни. Това потвърдиха за Българска телеграфна агенция от КЕВР. По този метод се основават процедури за договаряне на съответния потенциал, в това число заявяване на потенциал на входни и изходни точки на интерконектора, предава Българска телеграфна агенция.

Мрежовият кодекс съдържа разпоредбите и процедурите за употреба на газопровода IGB, правата и отговорностите на преносния оператор и мрежовите ползватели. Освен това той контролира процедурите за ръководство на претоварването; разпоредбите за даване на капацитетни артикули и услуги; процедури за даване на информация, както и издание на данни.

Тарифният кодекс на плана дефинира цената за всички ползватели на интерконектора, която възприема входно-изходния модел. Той дефинира тарифен механизъм за всички капацитетни артикули, предлагани от плановата компания.

Следващата стъпка пред КЕВР е да лицензира и сертифицира плановата компания " Ай Си Джи Би " като самостоятелен газопреносен оператор. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР