Комисията по разузнаване в Камарата на представителите към американския Конгрес

...
Комисията по разузнаване в Камарата на представителите към американския Конгрес
Коментари Харесай

В САЩ разсекретиха още един документ от разследването на руско влияние в изборите

Комисията по разузнаване в Камарата на представителите към американския Конгрес гласоподава единомислещо да разсекрети документ на демократите. Той е в отговор на документ на републиканците, обвиняващ ФБР в прекрачване на пълномощията при следствието за съществуване на съветско въздействие в президентската конкуренция от 2016-а.

Според демократите новата информация ще помогне на обществото да разбере, че в отправените обвинявания от републиканците има изопачени данни и грешки. Целта в този момент е да се опровергаят обвиняванията по отношение на тези, които проверяват съществуването на контакти сред екипа от акцията на Доналд Тръмп и Русия.

По-рано президентът разяснява, че документът на републиканците смъква подозренията за това, че е той е бил намесен, само че сходно умозаключение бе подложено на критика и от представители на двете партии.

Тръмп има 5-дневен период да реши дали да направи информацията обществено притежание. От Белия Дом показаха, че Тръмп ще прегледа настояването на демократите за публикуването по същия метод, както е разгледал предходното искане от републиканците.

Междувременно някогашният пълководец на президента Стив Банън се чака да бъде разпитван през днешния ден по тематиката Русия при закрити врата в Конгреса. Банън има призовка да се яви пред Комисията по разузнаване към Камарата на представителите, само че не ясно дали ще участва. Той трябваше да дава отговор на въпроси предходната седмица, само че изявлението с него бе отсрочено.

АП оповестява, че юристът на Банън сега е в договаряния с Комисията и Белия Дом,за да посочи дали клиентът му може да дава отговор на въпроси по отношение на времето си в администрацията на Тръмп. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР