Комисията по бюджетен контрол в Европейския парламент се събира на

...
Комисията по бюджетен контрол в Европейския парламент се събира на
Коментари Харесай

ЕП бистри санкциите срещу българи по закона Магнитски

Комисията по бюджетен надзор в Европейския парламент се събира на съвещание на 12 юли поради наложените от Съединени американски щати наказания против група българи, оповестиха от Европейския парламент, съобщи Българска национална телевизия.

Членовете на комисията ще обсъдят усвояването на средствата на Европейски Съюз в България, като ще бъдат изслушани представители на Комисията от отделите за земеделие и районни действия, както и на Службата за битка с измамите ОЛАФ.

Предстоящият спор е естествена процедура за Комисията, прецизираха от Европарламента. В множеството случаи това не води до спор в пленарна зала, правене на отчет или задача в страна членка. Специално за случая е мъчно на този стадий да се каже какво ще последва.

Според документи за идното съвещание, по най-нови данни на Европейската комисия, България губи за 2018 година 1,2 милиарда евро от измами с Данък добавена стойност и други данъчни отговорности, от банкрути и неплатежоспособност. Това е по-малко спрямо предходните 4 години. Между 2015 и 2019 година ОЛАФ е засякла у нас нередности по 1126 случая.

През 2019 година са тествани 6 случая със подозрения за измами в региона на земеделието и един по средствата за доближаване за над 685 000 евро. Проверката е обхванала и случаи на други нередности за 13,9 милиона евро.

Документът цитира също по този начин данни от отчет на Центъра за проучване на демокрацията. Според тях, у нас годишно измамите с европейски средства се правят оценка на 70-300 милиона евро. За интервала 2014-2020 година те са били от 500 милиона до 1,78 милиарда евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР