Комисията на Световната здравна организация за извънредни ситуации заяви в

...
Комисията на Световната здравна организация за извънредни ситуации заяви в
Коментари Харесай

СЗО е против пътуващите да имат доказателство за ваксинация

Комисията на Световната здравна организация за изключителни обстановки съобщи в понеделник, че е срещу от интернационалните пасажери да се изискват доказателства за имунизация, частично на съображение, че такава мярка ще задълбочи неравенствата, съобщи „ България Он Еър “.

" Не изисквайте доказателство за имунизация като изискване за влизане, като се имат поради лимитираните (макар и нарастващи) доказателства за успеваемостта на имунизациите при понижаване на предаването и непрекъснатото неравноправие в световното разпространяване на ваксини ", се споделя в изказване на комисията, обобщаващо срещата от 15 април, резултатите от която бяха оповестени едвам в понеделник, написа БГНЕС.

Идеята обаче среща рецензии, като мнозина споделят, че ще докара до дискриминация сред млади и остарели, както и богати и небогати. Някои също са повдигнали опасения по отношение на поверителността. Държавите-членки на Европейския съюз към този момент са се споразумели за документи за ваксини, Китай започва стратегия за здравни документи за пасажери, а самолетните компании също обмислят да изискват доказателство за имунизация.

Съединените щати от своя страна обявиха по-рано този месец, че няма да изискват паспорти за имунизация, само че прибавиха, че частният бранш е свободен да изследва концепцията.

Комисията на СЗО разиска и други въпроси по време на съвещанието си предходната седмица, в това число увеличение на достъпа до ваксини против Ковид-19 и понижаване на националното и световното неравноправие, що се отнася до достъпа до ваксини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР