Коментар на Слави Трифонов във Фейсбук За два дни от

...
Коментар на Слави Трифонов във Фейсбук За два дни от
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Премиерът гази закона, а ЦИК спи

Коментар на Слави Трифонов във " Facebook "

За два дни от началото на предизборната акция министър-председателят Бойко Борисов два пъти погази законите. Погази и Изборния кодекс, и Закона за политическите партии.

Вчера в град Шипка Бойко Борисов, който не е в отпуск, в качеството си на министър-председател се включи в предизборната акция на партия ГЕРБ. А смесването на двете качества - на министър-председател и на водач на ГЕРБ, е жестоко нарушаване и на двата гореспоменати закона. Всъщност картинката беше покъртителна: на първо време Бойко Борисов беше посрещнат с церемониален звън на камбаните на храма “Рождество Христово”. Великият Ърнест Хемингуей питаше в един популярен разказ за кого бие камбаната. Съвременният отговор е: “Как за кого - за великия Бойко Борисов!”

Та под тържествения звън на камбаните и пред “дядо владиката”, министър-председателят даде обещание, че ще усили брутния вътрешен артикул на страната до 100 милиарда евро през идващите 4 години. Като какъв ще усили БВП-то Бойко Борисов? Мандатът на този кабинет на Борисов изтича идващия месец, ето за какво думите му не са нищо друго, с изключение на предизборна пропаганда за ГЕРБ. А това, означавам още един път, е жестоко нарушаване на законите.

Пред “дядо владиката” министър-председателят Борисов хвърли още предизборни обещания на партия ГЕРБ - междинната работна заплата в страната да доближи най-малко 2000 лв. и да продължи санирането, както и строителството на автомагистрали, на църкви, джамии и манастири.

В предизборната акция се включи и самият “дядо владика”, който не другаде, а вътре в храма изнесе пламенна тирада в поддръжка на Бойко Борисов. Човекът сподели, че доста политици са идвали през годините в храма, само че единствено Бойко Борисов е отреагирал и е оказал помощ с пари. “Купуването и продаването на гласове на дядо владици е престъпление”.

Днес министър-председателят още веднъж погази законите, като употребява освен служебното си състояние, само че и постройката на Министерски съвет за предизборна пропаганда в интерес на ГЕРБ. А пропаганда с парите на всички данъкоплатци в постройката на Министерски съвет, част от публично-административния запас на страната, е още по-грубо нарушаване на законите.

Та в тази постройка Бойко Борисов се срещна с Рут Колева и Орлин Павлов и даде обещание без никакъв явен аршин поддръжка от 4,2 милиона лв. на близо 1000 музиканти. “Купуването и продаването на гласове на музиканти е престъпление”.

И забележете - в Министерски съвет, пред Рут Колева и Орлин Павлов, министър-председателят съобщи следното: “…И третото, което още днеска ЩЕ Гражданско отделение ВКАРАМ В ПРЕДИЗБОРНАТА ПРОГРАМА НА ПАРТИЯТА е да сложиме квота за българска музика в държавни и ЧАСТНИ (?) радиа. ТОВА МОГА ДА Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) Гражданско отделение ОБЕЩАЯ. Като виждам в какво насипно положение са другите - ще ги биеме сигурно.”

И по този начин, два дни-две нарушавания на министър-председателя.
Уважаеми от ЦИК, спите ли?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР