Комбайните EkoNiva ще се сдобият със система за автономно задвижване(снимка:

...
Комбайните EkoNiva ще се сдобият със система за автономно задвижване(снимка:
Коментари Харесай

Руснаци правят 10 000 автономни комбайна


Комбайните EkoNiva ще се снабдят със система за самостоятелно задвижване
(снимка: EkoNiva)

Руските компании EkoNiva и Cognitive Pilot ще оборудват 10 000 комбайна с самостоятелни системи за задвижване в границите на идващите три години, оповестяват профилирани издания .

EkoNiva е аграрни холдинг, а Cognitive Pilot е софтуерна корпорация. Тези две съветски компании са решени да създадат план за самостоятелни селскостопански комбайни, който има претенцията да е най-големият в света, твърди обява на Future Farming. Заедно двете компании ще оборудват до 10% от зърнокомбайните в страната с самостоятелни системи за задвижване през идващите три години.

В рамките на съглашението EkoNiva ще предлага системата Cognitive Agro Pilot за самостоятелно задвижване на комбайни. Тя включва самостоятелно задвижване на база система с изкуствен интелект, наречена C-Pilot.

Комбайните ще работят в общо 35 района в 10 климатични зони. Покривайки подобен голям регион, двете компании ще добият задълбочено знание за по-нататъшен тренинг на изкуствения разсъдък и невронните мрежи, на които ще се базират бъдещите им разработки.

„ Оборудването на машините на нашите клиенти със системи Cognitive Agro Pilot ще направи прибирането на реколтата по-ефективно и ще понижи индустриалните разноски за зърно за тях с 3 до 5%. Тъй като сме показани в огромни елементи на страната и управляваме обширна мрежа от съвременни сервизни центрове, ще можем бързо да разтеглим потреблението на технологии за изкуствен интелект в Русия ”, сподели Бьорне Дрекслер, основен изпълнителен шеф на EkoNivaTehnika-Holding.
още по тематиката
Системата е предопределена за работа с всички марки зърнокомбайни. Тя може да бъде конфигурирана както на чисто нови машини, по този начин и на съществуващия автопарк от към този момент настоящи на полето комбайни.

Все още е наложително да има оператор в кабината по време на прибиране на реколтата. Системата обаче разрешава операторът да се концентрира повече върху качеството на процеса на прибиране на реколтата и по-добре да управлява ъгъла на хедера и други настройки.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР