Командването на карабинерите във Венеция предприе масирана международна операция в

...
Командването на карабинерите във Венеция предприе масирана международна операция в
Коментари Харесай

Безпрецедентна акция: Шестима мургави се оказаха собственици на над 1600 коли на мутри и мафиоти

Командването на карабинерите във Венеция предприе масирана интернационална интервенция в 10 европейски страни за конфискацията на 1600 леки автомобила на обща стойност 13 млн. евро. Според римския ежедневник „ Република “ в невижданата до в този момент на Стария континент и кооридинирана от „ Европол “ акция вземат участие интензивно служители на реда от Австрия, България, Германия, Испания, Полша, Румъния, Швейцария, Франция и Унгария, написа "Монитор ". Собственици на всичките коли, от най-обикновените до свръх първокласните, в случай че се има вяра на написаното в техните талони били... шестима мургави и нищо не подозиращи просяци от нашата северна съседка!
Действителният собственик на колите обаче била мощна румънска тайфа от 40 роми, които през последните години се били специализирали в кражби на жилища, къщи и вили в Северна Италия, Испания и Швейцария. До този извод стигнали карабинерите във Венеция с помощта на следствието, направено в течение на цяла година от тях и благодарение на сътрудниците им от цитираните нагоре страни от Европейски Съюз. Предпочитаните жертви на нарушителите – роми били възрастни пенсионери, които живеели сами и които изнудвали с побоища да им кажат къде си държат парите и скъпоценностите.

Предпочитали златните бижута с диаманти и рубини, свръх скъпите швейцарски часовници като да вземем за пример „ Ролекс “, посягали и на качествени преносими компютри, от време на време задигали също по този начин нови маркови облекла. По време на следствието били събрани доказателства за осъществени от бандата 102 обира и обири с щурм, при които били отмъкнати пари и полезности за няколко десетки милиона евро. Разбира се, 1600 – те коли били употребявани и за други противозаконни и печеливши далавери като трафик на бели робини, транспорт на мигранти и така нататък След всяка акция колите били усърдно укривани в гаражи на ятаци в Италия, Испания и Румъния, където престоявали известно време и по-късно били пускани още веднъж в деяние.

Едновременно с подхванатата конфискация на колите италианската полиция арестува по предписание на прокуратурите във Верона и Венеция десетима членове на ромската тайфа, измежду които има двама малолетни. В навечерието на акцията във Англия и Испания пък са били закопчани няколко други роми от незаконното съдружие. Срещу тях са отправени обвинявания за обири с щурм, кражби, нанасяни на побоища на беззащитни хора, подправяне на документи и др.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР