Командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев отива на международна длъжност

...
Командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев отива на международна длъжност
Коментари Харесай

Рокади по върховете в армията

Командирът на Военноморски сили контраадмирал Митко Петев отива на интернационална служба със звание „ вицеадмирал “. На негово място идва контраадмирал Кирил Михайлов. Началникът на ВМА бригаден военачалник Вeнцислав Мутафчийскив поставя още една звезда на пагона си.
Бригаден военачалник Пламен Йорданов заема служба в многонационалната дивизия „ Югоизток” в Букурещ, Румъния. На негово място със звание „ бригаден военачалник “ назначават полковник Деян Дешков. Поради навършване на пределна възраст за военна работа вицеадмирал Георги Фиданов минава в запаса. Честито на всички и успeх!, оповестява още Otbrana.com

Министерският съвет одобри Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на декрет, с който считано от 06.05.2019 година да удостои началника на Военномедицинска академия и основен доктор на въоръжените сили на Република България бригаден военачалник Венцислав Мутафчийски с висше офицерско звание „ генерал-майор “.

Съгласно друго Решение, Правителството предлага на Президента на Република България да издаде декрет, с който да освободи вицеадмирал Георги Фиданов от длъжността „ Военен представител на началника на защитата във Военния комитет на НАТО и във Военния комитет на Европейския съюз “ и от военна работа, считано oт 23.06.2019 година, заради навършване на пределната възраст за притежаваното военно звание.

Министерският съвет предлага контраадмирал Митко Петев да бъде назначен на длъжността „ Военен представител на началника на защитата във Военния комитет на НАТО и във Военния комитет на Европейския съюз” и да бъде почетен с висше офицерско звание „ вицеадмирал”, считано от 23.06.2019 година.

Друго предложение на Министерския съвет е контраадмирал Кирил Михайлов да бъде освободен от длъжността „ Национален боен представител в Националното военно посланичество в Съюзното командване по интервенциите в Монс, Белгия “ и назначен на длъжността „ Командир на Военноморските сили”, считано от 23.06.2019 година.

На Президента на Република България се предлага също да издаде декрет, с който да освободи бригаден военачалник Пламен Йорданов от длъжността „ Командир на 61-ва механизирана бригада”, считано от 01.06.2019 година, по отношение на назначението му на служба в многонационалната дивизия „ Югоизток” в Букурещ, Румъния.

Правителството предлага също полковник Деян Дешков да бъде назначен на длъжността " Командир на 61-ва механизирана бригада " и да бъде почетен с висше офицерско звание " бригаден военачалник ", считано от 01.06.2019 година

***

Правителството утвърди „ Доклад за положението на защитата и въоръжените сили на Република България през 2018 година “, който показва справедлива картина за развиването на защитата и въоръжените сили през 2018 година и е израз на реализираната политика на бистрота и отчетност, провеждана от Министерството на защитата.

Докладът подчертава върху обстоятелството, че през отчетния интервал напъните на управлението на Министерството на защитата продължиха да бъдат фокусирани върху осъществяване на конституционно предоставените задачи и задания на въоръжените сили, както и на уговорките на страната по линия на груповата защита в границите на НАТО и Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз.

С Доклада държавното управление на Република България показва и обосновани заключения и насоки за концентриране на напъните през идващия регистриран интервал, които са в сходство с целите в бранш „ Отбрана “ на Програмата за ръководство на Правителството на Република България за интервала 2017-2021 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР