Командирът на щаба на Специалните операции на НАТО генерал-лейтенант Ерик

...
Командирът на щаба на Специалните операции на НАТО генерал-лейтенант Ерик
Коментари Харесай

Командирът на щаба на Специалните операции на НАТО посети България

Командирът на щаба на Специалните интервенции на НАТО генерал-лейтенант Ерик Уенд беше на тридневно посещаване в България, което приключи през днешния ден, 18 декември, оповестиха от Министерството на защитата.

По време на визитата си генерал-лейтенант Уенд се срещна със заместник-министъра на защитата Атанас Запрянов, началника на защитата адмирал Емил Ефтимов и командира на Съвместното командване на специфичните интервенции генерал-майор Явор Матеев.

Срещите бяха фокусирани върху развиването на българските Сили за специфични интервенции, уговорките им към груповата защита и отговорностите към компонентното командване на Специалните интервенции на Силите за отговор на НАТО. Освен това, водачите разискаха също по този начин и вероятностите за бъдещо присъединяване на българските Специални сили в разнообразни начинания на Специалните интервенции на НАТО.

Генерал-лейтенант Уенд изрази своята признателност и акцентира триумфите на Министерство на защитата за основаването и развиването на Съвместното командване на специфичните интервенции на Българската войска и повишението на оперативните качества на специфичните ни сили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР