Колумбийският колоездач Наиро Кинтана ще води тима на Movistar на

...
Колумбийският колоездач Наиро Кинтана ще води тима на Movistar на
Коментари Харесай

Кинтана ще води тима на Movistar на Тур дьо Франс през 2019

Колумбийският колоездач Наиро Кинтана ще води отбора на Movistar на Тур дьо Франс през 2019, заяви шефът Еузебио Унсуе на конференция в Мадрид. През сегашния сезон Кинтана, който е победител в италианското Джиро и испанската Вуелта, водеше отбора на Movistar дружно със международния първенец Алехандро Валверде и испанския катерач Микел Ланда, само че през 2019 ще води еднолично отбора на влиятелната колоездачна обиколка на Франция.

Кинтана е вицешампион в Тур дьо Франс през 2013 и 2015 години, когато победител стана британеца Крис Фрум. На 28 години колумбиецът е в своя пик на кариерата и действителен кандидат за купата в най-престижното колоездачно съревнование.,,Ще продължим да мечтаем за купата на Тур дьо Франс и ще продължим да работим в тази тенденция за реализирането на тази фантазия “, показа Кинтана. Унсуе призна, че предходната година тактиката се е провалила и поддръжката към колумбиеца за 2019 година е била от основно значение за развиването на Movistar.

„ Искаме да се концетрираме напълно върху Наиро на Тур дьо Франс и Вуелта “, разяснява шефът в Мадрид.,,Основната цел на отбора е да завоюва съревнование от Grand Tour “, добави той. 38-годишният Валверде, който победи в Инсбрук през 2018, ще кара на Джирото през май и на Вуелта през септември, разкри Унсуе. Ланда, който бе притеглен от Sky, ще кара също на Джирото и ще поддържа Кинтана на Тур дьо Франс.

,,Винаги бяхме близо и имахме опция през миналия сезон, само че тактиката с трима колоездачи не сработваше и се проваляхме в опитите си да изпълним поставените цели за високи резултати. Имахме прелестни моменти все пак, записвайки 27 победи, само че имахме и неприятен шанс с Кинтана и Ланда, които не бяха задоволително положителни. Но това ще се промени през идващия сезон “, съобщи решително шефът на отбора. Movistar, вторият най-силен тим в професионалното колоездене след Sky, възобнови контракта си с главен спонсор до 2021 година единствено преди два дни. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР