Станимир Стоилов класира Гьозтепе в турската Суперлига. Това стана факт

...
Станимир Стоилов класира Гьозтепе в турската Суперлига. Това стана факт
Коментари Харесай

Мъри Стоилов успя да изпълни задачата и вкара Гьозтепе в елита

Станимир Стоилов класира Гьозтепе в турската Суперлига. Това стана факт след успеха на " жълто-червените " с 2:0 вкъщи над Генчлербирлиги. Фиратджан Узум откри резултата в 77-ата минута, а в добавеното време на мача Рамон Паскал Лундквист оформи крайния резултат на препълнения " Гюрсел Аксел " в Измир.

Така " жълто-червените " събраха 66 точки и са недостижими за преследвачите си два кръга преди края. Лидер е Еюпспор със 72 точки.

Опитният български експерт пое Гьозтепе на шесто място през ноември, като бързо съумя да го изправи на крайници, а в този момент го върна и в елита на Турция, където ще се подвизава през идващия сезон.

Възпитаниците на Станимир Стоилов започнаха доста мощно мача. Още в 4-ата минута Билал Месауди беше изведен самичък против вратаря, напредна с топката, само че насочи удар право в Ертугрул Четин, който избави.

Десет минути по-късно удар на Ялчън Каян от границата на наказателното поле мина рисково около вратата. В 16-ата минута Ромуло Кардосо центрира към далечната греда, където Билал Месауди засече с глава, само че алжирецът прати топката около вратата.

В 27-ата минута Елитон смъкна с глава центриране на Джелил Юксел от корнер към Ромуло. Бразилецът обаче от придвижване не съумя да засече добре топката и я прати над вратата. Малко по-късно вратарят на гостите избави удар с глава на Ромуло след центриране от свободен удар.

В 41-ата минута Ромуло направи непростителен пропуск. Антони Денис проби отдясно в наказателното поле, оправи се с трима играчи на Генчлербирлиги и с подаването си преодоля и вратаря, само че бразилският нападател на домакините от няколко метра не съумя да уцели добре топката и вместо да я прати в опразнената врата, стреля в навън.

Гьозтепе продължи да атакува и малко по-късно удар с глава на Елитон мина около вратата. В продължението на първата част техничен удар на Ялчън Каян от десетина метра мина рисково над напречната греда.

Втората част продължи с напън на " Гьоз-Гьоз ". В 55-ата минута бранител на отбора от Анкара в последния миг мазета топката от краката на Билал Месауди, който щеше да се озове самичък против вратаря.

В 68-ата минута Генчлербирлиги получи опция да извърши директен свободен удар малко пред наказателното поле. Енсар шутира рисково над вратата. В 77-ата минута Кубилай откри Ромуло в наказателното поле, а бразилецът потърси далечния ъгъл, само че прати топката около вратата.

В 77-ата минута крепостта на гостите падна, а героят за Гьозтепе беше непредвиден. Резервата Фиратджан Узум се озова в средата на терена и получи подаване от Доган Ердоган. Крайният бранител напредна, с доза шанс преодоля трима противникови бранители и със мощен удар от 12-13 метра не остави шансове на вратаря, взривявайки стадион " Гюрсел Аксел ".

Домакините стигнаха и до втори гол в добавеното време на мача. Те проведоха контраофанзива, при която Кубилай откри шведския нападателен халф Рамон Паскал Лундквист и той от няколко метра оформи крайния резултат.

GÖZTEPE'MİZ YENİDEN SÜPER LİG'DE????
— Göztepe Spor Kulübü (@Goztepe)  Мъри Стоилов и Гьозтепе са на крачка от Суперлигата
Мъри Стоилов и Гьозтепе са на крачка от Суперлигата

Класически триумф за Гьозтепе
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР