Колумбийските власти обявиха официално конфликта с групировката Революционни въоръжени сили

...
Колумбийските власти обявиха официално конфликта с групировката Революционни въоръжени сили
Коментари Харесай

Колумбийските власти официално обявиха края на конфликта с ФАРК

Колумбийските управляващи оповестиха публично спора с групировката " Революционни въоръжени сили на Колумбия " (ФАРК) за завършил, откакто през днешния ден бунтовниците изцяло се разоръжиха, съобщи Българска телеграфна агенция.

Групировката е предала на Организация на обединените нации последните си два сандъка с оръжия и експлозиви, което ознаменува формалния завършек на спора, траял над 50 години.

Колумбийският президент Хуан Мануел Сантос дефинира днешния ден като " исторически ". Той направи това на публична гала в град Фонсека, на границата с Венецуела. " Сега можем да развием региони от страната, които допреди това не сме били в положение да развиваме ", сподели Сантос, като имаше поради регионите, до които управляващите нямаха достъп по време на спора.

Оръжията ще бъдат претопени и ще послужат за построяването на монументи на мира. Те ще бъдат сложени на публични места в Колумбия, в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк и в Хавана, където в продължение на четири години бяха водени мирните договаряния, след които се реализира съглашението за завършек на спора.

Общо 8 112 огнестрелни оръжия и 1.3 млн. патрони са били събрани от Организация на обединените нации, съобщи ръководителят на задачата на организацията за Колумбия Жан Арно. През юни 2016 година ФАРК подписа спокойно съглашение с държавното управление.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР