Колкото по-напечена става ситуацията за Тръмп в самата Америка, толкова

...
Колкото по-напечена става ситуацията за Тръмп в самата Америка, толкова
Коментари Харесай

Експерт пред ”Дойче веле”: Истинската цел на Тръмп е Иран, а не Сирия

Колкото по-напечена става обстановката за Тръмп в самата Америка, толкоз по-голям е рискът от война против Иран, счита изтъкнат немски външнополитически специалист. Американският президент Доналд Тръмп твърди, че не би трябвало да се изключва нито една алтернатива в отговор на последната химическа офанзива против град Дума в Сирия. Кои са вероятните варианти - дава отговор доктор Йозеф Брамл, специалист за Съединени американски щати в Германското сдружение за външна политика в изявление за " Дойче веле ".

" Предполагам, че става въпрос за американски въздушни удари против Сирия. Но за разлика отпреди една година, когато Съединени американски щати също удариха от въздуха след потреблението на химически оръжия в Сирия, този път това няма да бъде алегорично. Тогава Тръмп искаше да покаже, че не е марионетка на руснаците, само че пък не искаше и да прекалява и по тази причина авансово осведоми Русия. А тя на собствен ред предизвести сирийците. Този път няма да има никакви предизвестия ", счита Брамл.

Мисля, че Сирия е единствено периферно полесражение в спора на американците с Иран. Следващата стъпка, която те ще подхващат, е да се отдръпват от нуклеарната договорка с Техеран. Това ще стане през май и ще задълбочи спора. Намесата на Иран в Сирия може да послужи на американците като морално и геостратегическо опрощение за техните дейности. Да не забравяме и това, че Тръмп направи собствен консултант по националната сигурност не различен, а Джон Болтън, който познаваме като гневен критик на Иран. Това е доста сериозен знак, счита той„

Според мен в реалност Съединени американски щати се вълнуват главно от Иран. И колкото по-напечено става за Тръмп в Съединени американски щати, толкоз по-голям става рискът от война против Иран. Не бива да забравяме и това, че през ноември в Съединени американски щати ще има избори за Конгрес. Най-лошият сюжет за Тръмп ще бъде да загуби контрола и в двете камари на Народното събрание. Една война против външен зложелател може да му обезпечи надпартиен консенсус. При съществуването на опасност за тяхната сигурност американските гласоподаватели биха могли да застанат зад своя висш главнокомандващ Тръмп по чисто патриотични подбуди и да не го санкционират на изборите за Конгрес. По същия метод се развиха и нещата с Джордж Буш след терористичните набези от 11 септември 2001 година, изяснява Брамл.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР