Колкото по-малко депутати имат Продължаваме промяната“ в следващия парламент, толкова

...
Колкото по-малко депутати имат Продължаваме промяната“ в следващия парламент, толкова
Коментари Харесай

Тома Биков: Колкото по-малко депутати имат ПП, толкова по-голям е шансът за правителство

Колкото по-малко депутати имат „ Продължаваме промяната “ в идващия парламент, толкоз е по-голям шансът да се сформира държавно управление след предварителните избори на 2 октомври.
Той разяснява опцията да се сформира по този начин наречената „ евроатлантическа коалиция “ с присъединяване на ГЕРБ, Политическа партия и „ Демократична България “ на фона на възходящото опълчване сред Политическа партия и ГЕРБ.

„ Когато казахме, че България има потребност от проевропейско ръководство, което да стартира по-ефективно да взема решение рецесиите в страната,не сме изброявали съответни политически субекти “, сподели Биков и посочи, че „ в случай че не преодолеем политическата рецесия, няма по какъв начин да решим която и да било друга рецесия “.
Според него това, което чуваме от Политическа партия, демонстрира, че след изборите или ще има държавно управление, или няма да има, като шансът да няма държавно управление не е по никакъв начин дребен.
„ Колкото по-малко депутати имат Политическа партия, толкоз по-голям късмет е България да има устойчиво ръководство. Те демонстрираха политическа неначетеност и това е повода да паднат единствено 7 месеца, откакто образуваха кабинета, да не решат нито една рецесия и да задълбочат всички рецесии “, акцентира Биков, добавяйки, че случайността е довела на власт Кирил Петков и Асен Василев. „ Политическа партия е една партия на практика без водачество. Тяхната организация не е сериозна “.

Биков разяснява и предлагането на Слави Трифонов за провеждането на референдум за президентска република, както и страховете на Политическа партия и Демократична България, че служебните държавни управления на Румен Радев водят точно към такава форма на ръководство.
Депутатът от ГЕРБ напомни на Демократична България и Политическа партия, че служебното държавно управление е конституционна процедура и в случай че тези партии не желаят да имаме такава „ техническа президентска република “ да насочат вниманието и силите си за сформиране на кабинет след изборите.
„ ГЕРБ е безапелационен последовател на парламентарната република. България не е подобаваща за президентска република. Има такава форма в други страни, само че те са огромни и федерални. Българската традиция постоянно е била парламентарна република, а преди този момент конституционна монархия “, акцентира Биков.
Според него парламентарната република ни защищава от корист с власт, тъй като изисква повече диалогичност, приказва за по-висока политическа просвета, регистрира и почита мнението на другия.
„ Сега когато не можем да съставим държавно управление, дайте да съборим Конституцията. Колкото по-малко пипаме Конституцията, толкоз по-добре. Промяната не става единствено с референдуми. Ако има спор за формата на ръководство, той би трябвало да се води в цялото общество “, съобщи Биков.
Той акцентира, че целите на ГЕРБ са високите цени, инфлацията, бензина и природния газ, които са в дневния ред на обществото, а не в областта на философията на политиката.
Биков обърна внимание на обстоятелството, че откогато кабинетът на Петков падна от власт, цените на бензина са спаднали с 20 стотинки. Той съобщи, че с предложенията си за присъединяване на страната на този пазар, ГЕРБ цели основаване на конкуренция и рухване на монопола на „ Лукойл “ и близки до нея компании. „ С предложенията си желаеме да създадем конкуренцията на пазара на горивата, което ще докара и по намаление на цените на бензина. Сега имаме една компания „ Литаско “, ние предлагаме с изключение на нея да се включи и страната “, сподели той.
По отношение на „ Газпром “ Биков посъветва държавното управление да наеме положителни юристи, с цел да не се наложи два пъти да платим „ синьото гориво “ на съветския газов холдинг. Той счита, че арбитражът, за жалост, наподобява все по-реален.
Биков съобщи, че може би е добре да се извърши съществуващия докрая на годината контракт с „ Газпром “, само че акцентира, че в това време би трябвало да търсим благоприятни условия за дълготрайни контракти отвън този, който имаме с руснаците.
 
Източници: Българска национална телевизия, " Труд "
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР