Колкото по-изкусителен изглежда хлябът, кифлите, краваят в магазина, толкова по-вероятно

...
Колкото по-изкусителен изглежда хлябът, кифлите, краваят в магазина, толкова по-вероятно
Коментари Харесай

Хлябът набъбва заради влагане на човешка коса – изметта на фризорите - slava.bg

Колкото по-изкусителен наподобява хлябът, кифлите, краваят в магазина, толкоз по-вероятно е в него да са вложени човешки коси. Не, не сме се объркали. За да шупва по-бързо тестото, с цел да завишава очевидно размера си, като с вълшебна пръчица и да бъде по-еластично – т.е. по-лесно за обработка, а да не изисква неварваната битка, която бабите ни водеха с питките и баниците, производителите вкарват в него L-цистеин. Това е тематиката на днешния ни лайфхак.

От какво се извлича той? Вариантите най-общо са три. Първият е от рога на крави – в селското стопанство, също като в китайската кухня, нищо не се изхвърля от мъртвите животни, а се използва. Вторият е перушина – около писанията ни за Градуса към този момент знаете по какъв начин пилетата не се продава просто напомпани с антибиотици и вода, само че всяка тяхна парченце влиза в приложимост на производителите и се пробутва на клиентите, най-често неподозиращи за това. Третият и най-вероятният е веществото да идва от човешка коса.

Космите се събират като суровина от изметеното от фризьорските салони. Прави се основно в страните – милиардници по население, които са известни с ниската си фигиена и с това, че там нищо не изхвърлят – Китай и Индия. Преработва се и се доставя на прахуляк на хлебопроизводителите в Европа и другаде по света.

В страни като България, известни през последните години с нискокачественото си брашно, на което обръщат внимание всички задгранични специалисти без изключение, добавката от изметената от фризьорските салони коса се употребява за изкуствено завишаване на индикаторите, тъй че да заблудят при проби, че качеството не е второ или трето, а първо. И продуктите да се продават по-скъпо.

И това в страна, която има позабравената сентенция, че никой не е по-голям от хляба.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР