Kолкото и невероятно да звучи, във всяка ситуация, дори и

...
Kолкото и невероятно да звучи, във всяка ситуация, дори и
Коментари Харесай

Погледни го от добрата му страна

Kолкото и необикновено да звучи, във всяка обстановка, даже и най-драматичната, непроменяемо има и по нещо позитивно. Но за какво да се научим да го откриваме е толкоз мъчно? Черногледството сякаш повече се удава на човешкия жанр. Поглеждайки към случки от предишното, откриваме и положителната страна, само че от позицията на сегашното е доста мъчно да се направи същата оценка.

Развалил ви се хладилникът измежду лято? Ами в този момент? Млякото ще се вкисне, яйцата ще се скапват, сладоледът ще се разтопи, а синьото сирене напълно ще се вмирише. Сега е моментът да експериментирате самоуверено. Продуктите по този начин или другояче са обречени – пробвайте се да приготвите с тях нещо, което постоянно сте желали, само че сте се страхували от неуспех. Дори да не се получи, няма да изгубите нищо. Но в случай че стане – освен ще похапнете вкусно, само че може и техника за хладилника да подкупите. Моментът е подобаващ и за подробно разчистване стени и лавици. По повърхностите все се появяват някакви петна, колкото и да внимаваме и да опаковаме продуктите. Използвайте неприятната преживелица, с цел да свършите и тази потребна активност. Изчистени и блеснали, хладилните витрини ще просветлят ненапълно и отрицателния колорит на обстановката.

Оптимистът брои неприятното на половина, а положителното двойно. Когато неприятното по този начин или другояче се е случило – с или без ваша помощ, значимо е оптимално да се извлече потребното от него. Афектът и изострените усеща нормално не ни разрешават да го забележим, само че такова има. Предприетите стъпки би трябвало да са в границите на рационалното. Да си купиш портфейл с последните пари не е симптом, че виждаш светлина в тунела. Но в случай че в понеделник си кажеш – „ Е, след ден към този момент ще е средата на седмицата ”, несъмнено си видял положителната страна на нещата.

Когато ви се случват неприятни неща, не трябва да чувствате себе си като жертва. Приемете тази страна на живота. За страдание положителната страна е единствено едната страна. Ако се фокусирате единствено върху негативите, неизбежно се получава „ резултатът на лупата ”. Дори казусът да е дребен, във вашите очи той ще наподобява голям и ще пораства от ден на ден. Намирането на различен ъгъл, от който да гледате обаче, оказва помощ да бъдете по-обективни. Открийте своята точка фокус. Това може да е предмет, персона или деяние, които да ви въодушевяват, да ви вдъхват сили, да ви припомнят положителни неща от предишното и да ви развеселяват. Избройте всички неприятни неща, които са ви се случили, и пробвайте да откриете противоположностите им.

Счупила се е кафе машината в офиса, само че в барчето насреща вършат много по-добро кафе. Aвтомивката насреща е доста шумна, само че постоянно хората от квартала са с преимущество там и така нататък Ако се случи нещо неприятно на ваш другар, помислете по какъв начин бихте реагирали на негово място. Това, че не сте директно ангажирани, ще ви помогне да бъдете по-обективни и в действителност да виждате и положителната страна на нещата.

Чакате с колата си в запушване и се изнервяте от ден на ден. Помислете за хората в претъпкания рейс. В момента те сигурно ви завиждат, най-малкото поради това, че седите и имате климатик.

Паднала ви е пломба. Неприятно, само че признайте си, че без директен мотив мъчно се навивате да отидете за профилактичен обзор. Имате опция и да промените остарялата железна (аналгаменена) пломба с нова бяла (полимерна).

Имали сте неприятен ден в офиса. Удобна причина да си легнете рано с брошура в леглото и най-малко довечера да не готвите.

Появяват се първите бели коси. Използвайте момента, с цел да реализирате отдавнашната си фантазия да бъдете русокоска.

Претърпели сте някакъв тип интервенция, боли ви и се възстановявате постепенно. Болката сигурно може да бъде следена, а и все в миналото ще изчезне. Заради бавното възобновяване обаче ще разполагате с задоволително време да научите повече за болестта си от Интернет или друга литература и да помогнете на хората към вас със препоръки за навременна профилактика.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР