Колкото и невероятно да звучи, на нашата планета все още

...
Колкото и невероятно да звучи, на нашата планета все още
Коментари Харесай

Последните примитивни племена на планетата

Колкото и необикновено да звучи, на нашата планета към момента съществуват примитивни племена, които живеят в цялостна изолираност от останалия свят и рядко контактуват с чужденци.

Примитивните племена в нашето съвремие имат лична просвета, приказват на неповторим език и са запазили традиции на хиляди години, непознати за техните съседи.

В засилващият се все по-технологичен свят обаче сме очевидци на изгубване на тези редки племена.

1. Казахите – казахите са племе, което води своето начало от митичните хуни. Расата им се води монголоидна, а останалите към 100 000 души от примитивното племе живеят на териториите сред Сибир и Черно море.

 Африканска Палатка

2. Химба – известните като високите и снажни пастири, хората от африканското племе химба сега живеят при в действителност рискови условия. Химба е антично племе, познато още от XVI век. От тогава до в този момент за хората от племето животът не се е трансформирал и те живеят в разпръснати селища.

3. Мурси – племето мурси живее в южна Етиопия покрай границата със Судан. Любопитно при дамите от това племе е, че те носят огромни плочки на долната си джука, която е пробита, разтегната, а всичките им долни зъби са извадени, с цел да може да се побере плочката.

Хората от това племе имат вяра, че някои животни и предмети имат свръхестествени сили.

4. Зулу–зулу са най-влиятелната група племена в южна Африка. Те приказват на езика Isizulu, на който досега не е открит еквивалент.

 Племе

Момчетата от това племе ухажват девойките, като им подаряват мъниста, с цел да покажат любовта си.

5. Туарег – номадското племе туарег може да бъде забелязано в региона на Западна Сахара. При това племе от голяма важност е броят на добитъка, защото съгласно тях той символизира благосъстоянието.

Това примитивно племе е едно от дребното, което разрешава на дамите да вземат участие в племенните решения.

6. Куба – племето куба населява територии в република Конго и приказва език, наименуван BaKuba. В това племе на огромна респект са кучетата, защото примитивните африканци имат вяра, че те носят волята на Бог.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР