Колко струват историческите постройки, превърнали се в световни забележителности? Едва

...
Колко струват историческите постройки, превърнали се в световни забележителности? Едва
Коментари Харесай

Тази световна забележителност струва 77 млрд. EUR

Колко костват историческите постройки, трансформирали се в международни забележителности? Едва ли някой се е замислял по този въпрос, а и даже и да го е правил, несъмнено си е казвал: „ тези парцели са скъпи “. В реалност, колкото и остаряла да е дадена сграда, тя си има цена. Оценителите от Deloitte взеха решение да изчислят цената на една от емблематичните парцели на Рим – Колизеумът. Оказва се, че в случай че през днешния ден той бъде продаден, то цената му е 77 милиарда EUR. Годишно от туризъм забележителността прибавя 1.4 млд. USD към Брутният вътрешен продукт на Италия.

Изчисленията са направени на база на анкета с въпроса каква сума са подготвени да платят хората, с цел да запазят актив или услуга, макар че те „ може да не го употребяват непосредствено, да нямат даже и непряка изгода от него и може да не възнамеряват бъдещо потребление за себе си или други “. Гражданите на Рим приблизително са подготвени да дадат 90 EUR всеки, до момента в който за другите италианци тази сума е 57 EUR.

Колизеумът е най-посещаваната забележителност в Италия, която през 2019 година е привлякла 7 млн. туристи от целия свят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР