Колко често трябва да се храним, и от значение ли

...
Колко често трябва да се храним, и от значение ли
Коментари Харесай

Колко често трябва да се храним, за да качим мускулна маса?

Колко постоянно би трябвало да се храним, и от голяма важност ли е количеството призната храна денем, когато се опитваме да покачим мускулната си маса? На тези и други въпроси ни отговаря днес нашият гост-автор Страхил Иванов от .

Що се отнася до отговора на този въпрос –  нормалното разбиране на фитнес запалянковците от край време е било, че човек би трябвало да се храни жестоко на към 3 часа през цялото денонощие, с цел да поддържа тялото си в непрекъснато положение на анаболизъм (изграждане).

Преди години някои бодибилдъри даже са прибягвали до аларми, с цел да стават нощем и да си вземат нужната доза протеин…

През последните години обаче във фитнес промишлеността са се развили и други способи на хранене – от време на време недояждане, IIFYM (ако-се-вписва-в-макросите) и други, които отхвърлят този метод и подканват към по-малък брой хранения денем.

Каква в действителност е истината? Накратко – тя се крие някъде по средата. А в тази публикация ще разгледаме в детайли този въпрос и ще стигнем до аргументиран отговор за броя и честотата на храненията при повишаване на.

Какво споделя науката по въпроса?

За благополучие има надеждни, нови проучвания, които да ни оказват помощ в откриването на отговора.

Но на първо място би трябвало да уточня, че тук ще приказваме за хранене при повишаване на мускулна маса. И въпреки всички хранителни субстанции да са от значително значение за пълноценното протичане на анаболните процеси в тялото, главният макронутриент, виновен за играждането на мускулна маса, е протеинът. И тук ще обърнем внимание основно на него.

В началото на 2018 година беше оповестено ново проучване, което преглежда в детайли тематиката с честотата на храненето за мускулен напредък, и заключенията от него са близки до схващанията на фитнес запалянковците от преди 10 – 15 години – по-честото хранене несъмнено има своите преимущества, само че пък и не е нужно да е чак толкоз постоянно, колкото са считали те…

Учените открили, че за реализиране на най-благоприятен анаболизъм човек би трябвало да употребява протеин в количества към 0.4 г/кг/хранене (грама на кг телесно тегло, за всяко хранене) при съществуване на най-малко 4 хранения за деня.

И защото нормалната дълготрайност на деня на един възрастен човек е към 16 часа, това ще рече, че се предлага хранене почти на всеки 4 часа.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР