Колестивна оставка са подали медицинските сестри в детското отделение и

...
Колестивна оставка са подали медицинските сестри в детското отделение и
Коментари Харесай

Колективни оставки на сестрите от Токуда в Карлово

Колестивна оставка са подали медицинските сестри в детското поделение и в централната реанианимация на болница " Токуда " в Карлово. Причините са тежките условия на труд и ниското възнаграждение.
Сестрите от детското поделение разясниха, че не са получили обещаното нарастване на възнагражденията, а след подаването на групова оставка им е препоръчано унизително нарастване със 100 лв..
Така болничното заведение в Карлово е застрашена да остане въобще без детско поделение. Здравният министър Кирил Ананиев дефинира протичащото се като притеснително и даде обещание в околните дни да се срещне с управленията на лечебните заведения.
Миналия петък е извършена среща, на която сестрите получили заричане за нарастване на заплатите със 100 лв. от октомври и да получат в допълнение материално стимулиране, в случай че “имат задоволително заработка “.
В “Токуда “ сестрите напущат поради пренатоварване. Там сестрите се употребяват като плебеи, тъй като и аз съм работила там и знам защо става въпрос, разяснява Мая Илиева, уредник на митингите на медицинските сестри, която бе уволнена от болница " Токуда " в София.
Със сигурност ще бъдат повече парите за здраве следващата година. Това мога да ви го обещая още в този момент, разяснява здравният министър Кирил Ананиев пред публицисти. Той не сподели какъв брой повече пари за здраве ще има от следващата година, само че те ще бъдат употребявани за НАТ технологиите, за трансплантациите, за претрансплантационния интервал и следтрансплантационния интервал, за възнаграждение на трансплатанционните екипи и други.
Информацията, с която разполагат медиите, разполага и здравният министър за груповите оставки на сестрите, тъй като източникът на информация е еднакъв. По думите на Ананиев несъмнено стеснителен е фактът, че в действителност са подали групови оставка, само че въпросът е дали всички са подали оставки или част от тях. " Информация е малко разнопосочна. Но колкото и да са, е притеснително, тъй като това е една от огромните лечебни заведения в София и в България, където минават хиляди български жители ", посочи Ананиев.
Той има намерение да предложения на среща управлението на " Токуда ", с цел да разбере какви са същинските аргументи за груповите оставки на медицинските сестри. Ананиев към момента не разполага с разбора за това коя болница с какъв брой пари е нараснала заплатите, защото до края на септември би трябвало да получи резултатите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР