Колективните сватби набират популярност в Йемен. Целта е бъдещите семейства

...
Колективните сватби набират популярност в Йемен. Целта е бъдещите семейства
Коментари Харесай

Организират колективни сватби в Йемен заради ...

Колективните сватби набират известност в Йемен. Целта е бъдещите фамилии да си поделят разноските за тържеството. Вече седма година страната, разкъсвана от революция, е в плен на тежка филантропична рецесия.

Една женитба, девет жениха. Докато мъжете танцуват, облечени в обичайните празнични одежди в бяло и златно, бъдещите булки честват на настрана празненство вкъщи. Канан Джамил и бъдещата му брачна половинка са решили да споделят специфичния си ден с още осем двойки.

„ Днес е благополучен ден за мен - вършим групова женитба. Ще съберем близки и родственици, освен това няма да ни излезе по никакъв начин скъпо – нито разноските за тържеството, нито наемът на залата. Ще бъде прелестен празник”, счита един от младоженците.

Така бъдещите фамилии споделят освен празничния ден, само че и разноските по организацията му – включително храната за гостите и почерпката с кат – обичаен растителен стимулант, който жителите на Йемен дъвчат. „ При тези тежки условия в страната, да вдигнеш женитба е извънредно скъпо. При груповите тържествата всичко излиза доста по-евтино”, акцентира сватбеният сътрудник шейх Хани Мохамад Ракан.

След края на еуфорията в празничния ден остава въпросът за бъдещето на тези фамилии в раздираната от спорове страна. Гражданската война, която продължава към този момент седма година, раздели страната, донесе апетит в домовете на милиони и изтощи стопанската система. Основни услуги са в колапс, 80% от 30-милионното население на страната е в потребност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР