Коледно-новогодишните празници чукат на вратата. Със сигурност пловдивчани и гости

...
Коледно-новогодишните празници чукат на вратата. Със сигурност пловдивчани и гости
Коментари Харесай

ABBA възкръсва в целия си блясък на централния площад

Коледно-новогодишните празници чукат на вратата. Със сигурност пловдивчани и посетители на града ги чакат с неспокойствие освен поради топлината, уюта и опцията да прекарат време със фамилиите си, а и поради годишните изненади, които Община Пловдив сервира през декември. Празничната стратегия се готви овреме, с цел да се реализира приказна атмосфера и да се обезпечи оня коледен дух, който ни преследва от месеци.

Официално Коледа ще стъпи в центъра на Пловдив на Бъдни вечер. В 12 часа тогава, на Стълбите на „ Каменица “ публиката ще радва на осъществяванията на Пловдивско певческо сдружение „ Ангел Букорещлиев “, което води началото си още от далечната 1895 година

На 25 декември, Рождество Христово, коледната стратегия включва цели три концерта на откритата сцена на площад „ Стефан Стамболов “.  



В 11 часа стартират “Коледни чудеса в страната на гениите ” с участници от предаването „ Ася в страната на гениите “. Екипът на известното и обичано тв предаване ще сътвори несравним Коледен празник до елхата на Пловдив. В програмата ще се включат надарени деца от всевъзможни възрасти. Ще видите и познати лица от телевизионни национални музикални формати. Водеща хубавия празник ще бъде Ася Антонова, а за публиката ще има коледни томболи с дарове, които ще връчва самият Дядо Коледа.



Час по-късно ще стартира концерт на Студентски танцов състав „ Пълдин “ при УХТ с живописен началник Руси Катерински. В събитието ще вземат участие още Детски танцов състав " Марица " към СУ " Цар Симеон Велики ", Веселин Имандиев - солист от ФАФ " Куклици ", с музикален възпитател Виолета Щерева и аранжимент на песните Румен Монев, Севджан Рамадан и децата от Танцов състав " Белащенче “.



В 17 часа пък пловдивчани и посетители на града ще се насладят на обичайния Коледен концерт на Биг Бенд Пловдив с диригент Николай Гешев. Музикантите са обичани от публиката поради своя характер на сцената. Изпълненията ще бъдат с прелестния глас на Едит Унджиян. Ще се включат също и гениите на „ Арт Войс център “ с началник Руми Иванова.

На втория ден на Коледа, 26 декември, в приказката на Пловдив ще се включи Елица Тодорова с двама музиканти. Концертът ще стартира в 18 часа, още веднъж на откритата сцена на пл. „ Стефан Стамболов “. Елица е разпознаваема съвсем на всички места по света, изключително откакто стана финалистка на Евровизия. За събитието в града под тепетата тя се сплотява с гениите от Варна Александър Тодоров - гайда, и Николай Костадинов - китари, с цел да показа плана Елица Тодорова ТРИО. От сцената ще прозвучи достоверен български фолклор, осъвременен по атрактивен метод, включващ обичайното звучене на едни от най-обичаните български песни с невероятната мелодичност на тарамбука и гласа на Елица. Специално за Пловдив триото е подготвило атрактивна празнична коледна шоу стратегия с богатата мелодичност на гайда, китари, глас и тарамбука. Ще прозвучат шлагерите „ Вода “, „ Пустоно бясно и младо “, „ Рипни, Калинке ", както и други обичани български национални песни в осъвременен вид.

27 декември, Стефановден, коледната стратегия на Община Пловдив ще ни зарадва с концерт на децата от Арт Войс Център, озаглавен „ Зимна приказка “. Изпълненията ще стартират в 18 часа на централния площад, като публиката ще чуе някои от най-известните коледни международни шлагери, както и български коледни и новогодишни песни. От „ Коладе ладе “ до шлагерите на международни звезди ще изпълнят вокалните групи и солисти - над 50 деца и младежи - от 3- до 19-годишни.



Последното събитие от културния плакат за Колда е на 29 декември. Тогава от 18 часа, отново на площада, ще гостуват италианските музиканти от “ABBA Celebration ”. Групата, която е основана в Рим, се състои от Федерика Грациани, Марко Салватори и Диего Ди Курцио и финландската певица Джулия Рейникайнен. С огромен интернационален опит на сцената, те извършват песни на скандинавската група АББА и претворяват техните незабравими шлагери. По забавен метод в осъществяванията са включени бас - Пиетро Антонио дел Медико, и барабани - Джузепе Лазари, които придават спомагателен нюанс на сцената.
2023-а идва с песните на " Тангра " и " Уикеда "
Куп звезди ще веселят пловдивчани и в новогодишната вечер. По традиция Общината кани изявени групи и реализатори както от положителното остаряло време, по този начин и модерни гении. На откритата сцена на площад " Стефан Стамболов " празничната стратегия ще започва тъкмо в 22 часа и ще продължи до два часа след среднощ.

В началото ще свирят група " Уикеда ". Техният концерт ще продължи 45 минути. Ерол и компания ще забият частите " Уиски с фъстъци ", " А ние с Боби двамата пием кафе ", „ Ернесто Че Гевара “, „ Марияна “, „ Обичам “ и други. 



След това на сцената ще се качат група " Тангра ". Пловдивчани и посетители на града ще могат да се потопят в непреходното им творчество с безконечни шлагери от другите интервали на групата.

Малко преди среднощ отбор " Тракия " ще подгрее пловдивчани с обичайни хора. Традиционната тирада на президента ще затвори последната страница на 2022 година.

След празничната заря, музикалната стратегия на площада ще продължи с цялостна мощ. На сцената ще се качат Били Хлапето и Мила Робърт, които в допълнение ще нажежат купона. Водещ  празничната вечер ще бъде Деян Славчев-Део.



Ежегодно програмата за Нова година стартира да се твори незабавно след приключването на предходната. Изпълнителите, участващи в нея, би трябвало да дават отговор на избрани условия. Едно от тях е да имат национални награди, а второ - да не са взели участие в посрещането на Нова година през последните 60 месеца. През последните няколко години на сцената са се качвали " Керана и космонавтите ", " Диана Експрес ", група P.I.F., Мария Илиева, " Мери Бойс Бенд ", " Скандау ", " Ритон ", " Innerglow " и доста други.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР