Коледа! По цял свят тя е един от най-топлите семейни

...
Коледа! По цял свят тя е един от най-топлите семейни
Коментари Харесай

Съвети за вечерята на Коледа: Как да се подготвите рано?

Коледа! По целия свят тя е един от най-топлите фамилни празници. Въпреки позитивните страсти – във всяко домакинство тя е обвързвана и с малко напрежение. Домакините нормално се стремят да се показват допустимо най-добре. За тях Коледа е същинско предизвикателство, тъй като точно в този ден би трябвало да са допустимо най-мултифункционални: да подготвят печени картофи или друга гарнитура; пълнено пиле или хубаво главно ястие; разнообразни салати и разядки.

Повечето домакини имат вяра, че могат да се оправят с предизвикването на коледната вечеря. И това е реалност. Има ли потребност обаче да помрачаваме празника си и да прекараме през целия ден към котлона, вместо да се отдадем на заслужена отмора и време със фамилията? Няма.

Как да се подготвите за коледната вечеря? На първо време, уверете се, че сте напазарували всичко належащо ден или два по-рано. Запасете се с трайни артикули, като да вземем за пример лук, картофи, моркови, ориз, подправки, зехтин или масло. Най-вероятно всички те ще са ви нужни. По този метод ще си спестите и лутането из магазините в последния миг, където по този начин или другояче ще бъде безпорядък.

 Шопска салата

Действайте на правилото на заведенията за хранене. Нали не мислите, че те биха смогнали без заготовки? Вместо да стържете моркови и зеле за салата директно преди вечерята, то настържете ги предходния ден – приберете ги в кутия с похлупак или в купа със стреч фолио. А преди сервиране единствено ги овкусете. Марулите също можете да измиете и даже накъсате авансово. Доматите, краставиците и чушките не са подобаващи за заготовки, по тази причина в случай че планирате класическата шопска салата, по-добре ги нарежете директно преди началото на вечерята.

Можете да се подготвите и с пълненето на пилето от предния ден. По този метод то по едно и също време ще поеме от усета на добавките към него, ще си спестите и мръсната работа в коледния ден. Това важи за всяко друго мариновано месо. Ако ще приготвяте ядене с кайма – овкусете я и я оформете в нужната форма, с цел да може просто да я изпечете.

 Коледна торта

Всяка добра стопанка ще обезпечи и коледен десерт на гостите си. Не е нужно забъркването му да стане в утрото на Коледа. Вместо това, пригответе всички нужни артикули – блат и крем, да вземем за пример, а по-късно единствено сглобете тортата. И въпреки и да не е в стила ви – постоянно може да разчитате на десерт, платен от магазина. Коледа е за отмора и време със фамилията. Насладете ѝ се!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР