Коледа е най-вълшебното време от годината и мото за най-масовия

...
Коледа е най-вълшебното време от годината и мото за най-масовия
Коментари Харесай

Житейски истории, доказали, че на Коледа стават чудеса

Коледа е най-вълшебното време от годината и мото за най-масовия празник е, че точно по Коледа стават чудеса. Ако смятате, че това са единствено празни приказkи, няколко същински житейски истории ще ви убедят тъкмо в противоположното.

Дядо Коледа дава отговор на писмото на оскъдно момиченце

На 5-годишна възраст огромна част от децата могат да осъзнаят, когато фамилните финанси не са задоволителни, с цел да имат подаръка, който желаят.

Това е знаела и 5-годишната Хелън Карденас, само че все пак поискала да напише писмо до Дядо Коледа, тъй като вярвала, че може да се случи знамение. Когато майка ѝ дава лист и молив, тя поискала кукла, обувки и изпратила писмото до Северния полюс с балон.

Балонът обаче идва в Калифорния в двора на Джули Сандърс. дамата прочела сърцераздирателното предпочитание на дребната Хелън, съумяла да разбере къде живее и се погрижила да получи стремежи подарък в коледната заран.

Парализирано момченце прохожда още веднъж на Коледа

През 2008 година на 7-годишния Марко Дутшак е намерено злокачествено образувание на гърба и лекарските прогнози били, че ще прекара целия си живот неподвижен и в инвалидна количка.

 Житейски истории, потвърдили, че на Коледа стават чудеса

Нито една клиника в родината на Марко – Австрия, не намерила лекуване за болестта и декларирали на родителите, че би трябвало да се примирят с сериозното положение на момченцето си.

И до момента в който медиците казвали, че няма по какъв начин да отстранят образуванието и Марко ще остане имобилен цялостен живот, то почнало единствено да се смалява и изчезнало изцяло по Коледа, доставяйки на 7-годишното момче най-големият подарък.

Примирие по време на Първата международна война

Едно от най-невероятните събития, случили се по Коледа, е примирието сред враждуващите страни в Първата международна война. На 25 декември 1914 година стотици бойци хвърлят непринудено оръжията си и отхвърлят да вземат участие в сражения.

Това се случва на всички бойни полета с френски, немски и английски войски. Вместо да водят война, те почнали да пеят коледни песни, споделяйки храната и цигарите си за празника.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР