Кокосовият орех има много полезни за здравето свойства. Това се

...
Кокосовият орех има много полезни за здравето свойства. Това се
Коментари Харесай

За какво е полезен кокосовият орех и какво съдържа

Кокосовият орех има доста потребни за здравето свойства. Това се дължи на високото наличие на витамините В и С, а също по този начин и на нужните на човешкия организъм минерални соли – натрий, калций, желязо, калий, глюкоза, фруктоза и захароза.

В 100 грама от бялата част на кокосовия орех се съдържат 3, 9 г протеин, 33, 9 г мазнини, 200 мг фосфор, 28 мг калций, 257 мг калий, 257 мг натрий, 2, 3 мг желязо, 0, 4 мг никотинова киселина, 0, 11 мг тиамин, 0, 18 мг рибофлавин, 0, 08 мг витамин В2, 16, 8 мг витамин С. В 100 грама се съдържат 384 калории.

Микроелементите, които се съдържат в млякото и в меката част на кокосовия орех, възвръщат силите и усъвършенстват зрението. В козметиката се употребява маслото от кокосов орех, което прави кожата мека и нежна. Ароматът на кокоса е необикновен и се употребява доста в козметичната промишленост.

Меката част на кокоса и млякото се употребяват за производството на доста кулинарни артикули – стърготините се прибавят в сладолед, йогурт, разнообразни салати и сладкарски произведения.

 Кокосов крем

Кокосовото брашно в сладкарските произведения ги подарява с изтънчен усет и лечебни свойства. Кокосовото масло се употребява за подготвяне на храна и за подготвяне на маргарин.

Кокосовият орех защищава от съществено заболяване, каквото е гушата. Той е извънредно потребен като строителен материал за тялото, по тази причина се предлага на хора, които желаят да качат мускулна маса.

Кокосът предотвратява запек и газове в стомаха и червата. Кокосовото мляко успокоява болното гърло и оказва помощ при язвена болест. С кокосово масло се лекуват рани, порязвания, изгаряния.

Кокосовото масло спомага за премахване на бръчки на лицето. Кокосовото мляко е доста потребно при болести на бъбреци и пикочния мехур.

За да приготвите кокосово мляко у дома, настържете бялата част на кокоса и залейте с вода. След половин час прецедете през марля и ще получите вкусно кокосово мляко. В кулинарията се употребява бялата част на кокоса, която се настъргва и от нея се вършат екзотични панировки за месо и риба.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР