Кохезионната политика е политиката на сближаване на ЕС. Европейските средства

...
Кохезионната политика е политиката на сближаване на ЕС. Европейските средства
Коментари Харесай

Демографската криза е сред основните предизвикателства пред България

Кохезионната политика е политиката на доближаване на Европейски Съюз. Европейските средства по линия на кохезионната политика отиват по районите, тъй че те да оказват помощ на тези райони, които са по-слабо развити; на тези, които имат потребност да догонят центъра на Европейски Съюз. Това съобщи вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов от чешката столица Прага по време на включване от Facebook.

" Говорихме и защитихме позицията, че европейските средства по кохезионната политика и техните резултати би трябвало да бъдат по-ясни и по-близки до жителите. Трябва да са в планове, които оказват помощ на районите и покачват заетостта, покачват качеството на обучение и здравеопазване``, добави той.

Освен това защитихме позицията, че с изключение на значимите цели по зеления и цифров преход, Европа би трябвало да работи и по демографските си проблеми. Демографската рецесия е едно от главните провокации пред България, уточни Пеканов.

" На трето място търсихме и решения на европейско равнище във връзка с енергийната рецесия. Европейският съюз би трябвало да откри такива решения, които да дават отговор на потребностите на обособените страни-членки``, добави служебният вицепремиер.

" В диалога ми с еврокомисаря Елиза Ферейра още веднъж подчертах потребността кохезионната политика да прави ясни стъпки по решение на демографската рецесия. Говорихме и по отворени проблеми пред България, както и за компликациите, които можем да имаме във връзка с Фонда за обективен преход``, изясни Атанас Пеканов.

" С хърватската министърка Наташа Трамишек разговарях за настоящия развой по приемане на еврото в Хърватска и по какъв начин жителите там го виждат, какви са въпросите и по какъв начин обществото се напасва към тях, какви защитни механизми хърватската страна е подхванала, с цел да тече този развой по най-хубавия метод ", сподели още той.

" Имах среща и с държавния секретар на Германия Свен Гиголд, с който разговаряхме за държавните цели пред нас, работата ни по участието ни в Шенген и Еврозоната``, приключи Пеканов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР