Когато започват да бягат, повечето хора мислят за разстоянието. Можех да

...
Когато започват да бягат, повечето хора мислят за разстоянието.
Можех да
Коментари Харесай

Как да тренират начинаещите бегачи, за да постигнат максимални резултати

Когато стартират да бягат, множеството хора мислят за дистанцията.

„ Можех да пробягам Х разстояние в гимназията, ще пробягам същото разстояние през днешния ден. ” И прикарват идващите две седмици накуцвайки като дядовци. Има по-добър метод.

Времето е по-важно от дистанцията

Групата Team In Training, която тренира спортисти, постоянно начинаещи, за огромни надпревари в Съединени американски щати, поучава в първите месеци дистанцията въобще да не се взима под внимание. Техният метод е насочен към процеса - продължителността, а не дължината на бягането.

Защо времето? На първо място, с цел да се предотвратят контузии. Едно четиричасово тичане може да аргументи доста такива, споделят експертите. 

Първото упражнение, с което се стартира е „ Напред и назад ”. То е просто: тичате пет минути в една посока. Когато часовникът изпиука, обръщате се и тичате пет минути наопаки. После отново, и отново, по пет минути във всяка посока. Няма значение какъв брой бързо тичате или какъв брой разстояние изминавате.

Най-лошото на това упражнение е, че е скучно. Повтаряте едно и също по една и съща права - не е занимателно, само че е дейно. Когато не се разсейвате от нещата към себе си, можете да се фокусирате повече върху личното си чувство. По-вероятно е да забележите когато ви заболи нещо и да извършите съответните промени, да намерите личния си темп. По този метод постепенно и последователно укрепва сърдечносъдовата система и тялото привиква на натоварване през избран интервал от време.

Източник: Gizmodo

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР