Когато всеки заразен човек заразява средно по-малко от един човек,

...
Когато всеки заразен човек заразява средно по-малко от един човек,
Коментари Харесай

Le Figaro: За да се спре коронавируса, трябва да намалим социалните си взаимодействия четири пъти

 „ Когато всеки инфектиран човек заразява приблизително по-малко от един човек, разпространяването на вируса безусловно се забавя “, написа Le Figaro.

„ (…) На стадия, на който е Франция в този момент, епидемията става доста предсказуема “, припомня Samuel Alizon, откривател в Националния научно-изследователски център в лабораторията „ Инфекциозни заболявания и преносители: екология, генетика, еволюция и надзор “ в Монпелие,

„ (…) Във Франция са открити 2500 случая на коронавирусна зараза, 48 индивида са умряли (…) В сходство с прогнозната смъртност от вируса (от 0,5% до 1%) във Франция могат да бъдат инфектирани 10 милиона души, което е от 50 до 100 хиляди евентуални смъртни случая. И това е в удобния случай, когато лечебните заведения не са препълнени. В противоположен случай смъртността може да бъде доста по-висока “, се споделя в публикацията.

„ Но епидемиолозите също по този начин знаят, че подобен катастрофичен сюжет може да бъде избегнат. Това изисква ефикасни ограничения за ограничение на разпространяването на вируса. От епидемиологична позиция е належащо да може да се ограничи индикаторът „ скорост на нарастване на вируса „, обозначаван с R0 (R нула). Този параметър количествено дефинира междинния брой хора инфектирани от инфектиран човек за целия интервал, през който той остава инфектиран.

Според специалисти във Франция той е покрай 3 във връзка с ковид. „ За да спрем епидемията, би трябвало да понижим тази цифра под 1 “, дешифрира Samuel Alizon. Когато всеки инфектиран човек заразява приблизително по-малко от един човек, разпространяването на вируса наложително се забавя.

„ Интуитивно разбираме, че в случай че всички, без изключение, разделят броя на обществените взаимоотношения на четири, тогава можем да прекрачим този предел и да доведем R0 до стойност под 1. “ Точно това направи Китай, като сложи милиони хора под наложителна карантина “, отбелязва Льо Фигаро.

„ (…) Ако всеки поставя персонални старания, с цел да се уедини оптимално, да понижи броя на разходките, другарските и фамилните взаимоотношения, тогава ще бъде допустимо да се овладее епидемията. Няма значение дали сте болен или не, дали сте контактували с хора в риск. Това се отнася до всички нас.

„ Това е демографска динамичност, би трябвало да се положат групови старания “, акцентира Samuel Alizon. Всички „ бариерни “ ограничения (да не се целувате или да не се ръкувате, да кашляте в лакътя, постоянно да си миете ръцете и т.н.) имат една и съща цел: да се понижи това прословуто равнище R0. Носенето на маска, когато мислите, че сте заболели, също е доста дейно “, написа изданието.

„ (…) Изследване, оповестено на 11 март в списание The Lancet, демонстрира, че на Китай са били нужни две седмици, с цел да се понижи двойно скоростта на разпространяване на вируса, откакто са взети решителни ограничения за неговото преодоляване “, се споделя още в публикацията.

Инфо: lefigaro.fr

 

Заповедта на здравния министър, с която се вкарват противоепидемични ограничения на територията на Р България

Във връзка с усложняващата се епидемиологична конюнктура, обвързвана с разпространяването на COVID-19 у нас и оповестеното с Решение от 13.03.2020 година на Народното събрание изключително състояние, както и с препоръките…

Цялата публикация

Колкото повече гушкате своето дете – толкоз по-умно става!

 

Вие сте от тези родители, които непрестанно прегръщат децата си? Продължавайте и в никакъв случай не спирайте да го вършиме! Нови проучвания демонстрират, че физическият контакт с децата по времето на тяхното…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР