Когато времето навън е слънчево и много топло, обичаме да

...
Когато времето навън е слънчево и много топло, обичаме да
Коментари Харесай

През август задължително правете това, за да предпазите растенията от сигурна смърт

Когато времето на открито е слънчево и доста топло, обичаме да прекарваме дните си на открито в градината. Най-накрая можем в действителност да се насладим на дворовете и тревните площи, само че, несъмнено, жегата носи и някои отрицателни аспекти. Настъпва суша и това значи, че тревата ви може да стартира да наподобява много суха и кафява. Имате ли проблеми да я поддържате вярно в тази горещина?

Подготвили сме ви 7 съвета, които ще ви оказват помощ да поддържате тревата си вярно:

Процес на напредък

На първо място, доста хора считат, че би трябвало да поливат тревата си по-често в топло време, в сравнение с по време на студено време. Според специалисти по тревни площи това не е правилно, тъй като всичко е обвързвано с процеса на напредък на тревата. Поради студа през зимата целият развой на напредък на тревата стопира, което прави поливането на тревата излишно през зимата. Но ето и едно ненадейно нещо - процесът на напредък стопира също и при температури над 25 градуса по Целзий. Това значи, че не би трябвало да напоявате тревата си доста постоянно по време на гореща вълна. Най-добрият интервал за напояване на тревата е напролет, когато температурата на почвата стартира да се покачва. По това време растенията стартират да покълват. Най-добрата температура за напредък е сред 14 и 22 градуса по Целзий.

Лупа

Истината е, че не трябва да поливате тревата си, когато слънцето е излязло. Капките вода работят като лупа върху тревата. Въпреки че тревата е жилава и може да се оправи с доста неща, слънцето може да нанесе вреди на други растения и листа, незабавно щом са покрити с вода.

Пръскане всеки ден

Много хора считат, че е най-добре да поливат моравата си всеки ден по време на топло време. Това не е по този начин, защото е най-добре да не се полива толкоз постоянно. Не го поливайте всеки ден, а вместо това оставете пръскачката да работи малко по-дълго, когато я включите (около 30 минути). Тревата ще бъде напоена вярно и по този начин няма да се постанова да поливате моравата няколко дни по-късно.

Ниско налягане

Най-добре е да напоявате тревата си с ниско водно налягане. Това е по този начин, тъй като ниското водно налягане, сходно на типа водно налягане от дъждовен душ или пръскачка, имитира естествените процеси. Тревата несъмнено се повлиява добре от това.

Подготовка

Вярно е, че е най-добре да подготвите моравата си преди гореща вълна. Около 14 дни преди да удари горещото време, би трябвало да започнете да поливате тревата малко повече. Ще бъде късно, в случай че започнете да поливате тревата си, когато горещата вълна към този момент е почнала. Разбира се, компликацията тук е, че нормално не знаете 14 дни авансово по кое време ще настъпи. Въпреки това, в случай че напоявате тревата си дълго и вярно, ще забележите, че ще бъде по-лесно да се поддържа по време на горещо време.
 Последвах тези препоръки и доматите ми зреят както в никакъв случай Последвах тези препоръки и доматите ми зреят както в никакъв случай
Доматите от магазина в множеството случаи не могат да се приближат по усет и наслада до тези, които може да си отгледате сами вкъщи. Но им...

„ Мързелива “ трева

Тревата може да „ мързелува “, в случай че я поливате прекомерно постоянно и й давате единствено малко вода. Това е по този начин, тъй като корените на растенията се скупчват на едно място, което е най-удобно за тях. Ако напоявате тревата малко всеки ден, водата ще остане върху почвата и няма да се постанова корените да се вкопават дълбоко, с цел да търсят вода. Ако пръскате дълго и вярно, само че не толкоз постоянно, почвата ще се напои вярно и корените ще порастват по-надълбоко. В последна сметка това е по-добре, тъй като по този метод се развива по-здрава коренова система.

Жълта трева

Не е наложително жълтият цвят на тревата да значи, че тя умира. Всъщност тревата може да се оправи без вода много време. Ако тревата почернее тогава в действителност умира. Жълтият цвят и сходна на сено конструкция не посочват сериозен проблем с тревата, тъй като когато стартира да вали още веднъж, тя ще порасне неравномерно. По този метод някои елементи от тревата ще станат зелени, а други ще станат жълти. С малко самообладание вашата ливада ще се върне към равномерния си зелен цвят.

Така че постоянно можете просто да оставите тревата си без особена поддръжка по време на парещ интервал. Вместо това се концентрирайте върху другите растения във вашата градина, тъй като те имат потребност от в допълнение внимание и вода по време на тази непрекъсната топлота.

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР