Когато в хладилника са останали продукти, първото, което трябва да

...
Когато в хладилника са останали продукти, първото, което трябва да
Коментари Харесай

Какво да правим със старите продукти

Когато в хладилника са останали артикули, първото, което би трябвало да ревизирате, е дали са годни за консумация. Микроорганизмите, които са рискови за здравето, забавят развиването си в хладилника, само че не за дълго.

Има явни признаци за това, че храната не става за консумация, да вземем за пример плесента. За разлика от доста болестотворни бактерии плесента може да се развива на студено, по тази причина от време на време храната плесенясва в ледник.

Не е рационално да изрежете плесенясалата част и да изядете продукта, въпреки всичко плесента е знак, че продуктът към този момент не е кадърен за ястие и в него може да са се развили и болестотворни бактерии.

Остатъците от храна би трябвало да бъдат изядени за два дни. Приготвената у дома храна може да се съхранява не повече от 72 часа след сготвянето й.

 храни с мухъл

Някои остарели артикули, които не са се развалили, само че просто е останала доста дребна част от тях, могат да бъдат употребявани рационално, вместо да лежат в хладилника, до момента в който се скапват.

Половин кренвирш или малко парче колбас се нарязва на доста ситни късчета, смесва се с нарязани на ситно домати, поставя се върху филии самун и се запича на фурна.

Малкото останало парче сланина е мъчно да бъде нарязано на фино, с цел да е вкусно. Затова се настъргва на едрото ренде и се сервира върху филийка, намазана с лютеница.

 Яйца със колбас

Малките късчета колбас се смесват с яйца и се получава превъзходен омлет. Ако са останали кости с малко печено месо по тях, костите се начукват, кипват се, прецеждат се и в прецедения бульон се сваряват картофи. Добавя се кубче бульон, кипва се и се сервира като чорба, в която се прибавят крутони.

Един сварен картоф, останал в хладилника, се употребява за подготвяне на испански омлет – картофът се нарязва на късчета, запържва се леко и се залива с разрушените яйца.

Свареният картоф може да се настърже на дребното ренде и да се прибавя в тесто за понички, бухти или питки.

Сварените макарони, които към този момент не ви се ядат в естествен тип, се запържват с малко лук в олио, прибавя се сметана – две-три лъжици – и се задушава под похлупак.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР