Когато ти трябва помощ – търсиш приятели. Нуждаеш ли се

...
Когато ти трябва помощ – търсиш приятели. Нуждаеш ли се
Коментари Харесай

Бизнес партньори или приятели

Когато ти би трябвало помощ – търсиш другари. Нуждаеш ли се от пари назаем – отново се обръщаш към тях. Дали би трябвало да оставим връзките си единствено в областта на другарството, или може да използваме тази здрава връзка за основа на сполучлив бизнес? И за какво нещата не постоянно потръгват добре?

Парите са повода, поради която най-често се скапват другарските връзки.
Народът не инцидентно е споделил – „ Приятелството си е другарство, сиренето си е с пари ”. Но връзките към сиренето и парите постоянно се преплитат, когато те са сред другари. Сиренето и парите просто се разделят по друг метод. Навикът и доверието обаче са тези, които ни карат да ги бъркаме. Съществува една доста занимателна математическа задача, в която се пита кое тежи повече – кг вълна или кг камъни. Асоциативното ни мислене ни кара, безогледно, да посочим камъните, защото знаем, че те по принцип са тежки. Всъщност двете са с идентична тежест, тъй като са по кг. Подобно е и сравнението сред сиренето и парите. Равни са като количества, само че не са идентични.

Финансовите проблеми могат да слагат началото на съществени провокации в бизнес връзките сред приятелите. Дори и най-здравото доверие може да се пропука, в случай че се появят подозрения за финансови измами, в случай че стартира упорито съпоставяне за това кой какво дал и какво взел.

Когато двама другари работят дружно, те поддържат връзка на друго равнище.
Ако това равнище е непознато за тях, може и да не се оправят добре. Фактът, че си изкарват добре на екскурзии, в дискотеката или просто на скамейка в парка, не е гаранция за сполучливи бизнес връзки. Начините за ръководство на средства и планове двамата може да са радикално разнообразни. Ако не съумяват да водят работен разговор, в случай че не са склонни да се изслушват и да вършат взаимни отстъпки между тях, проблемите са обезпечени.

За общия бизнес изключително значим е салдото. Ако той се наруши даже за малко, могат да пострадат освен работните, само че и персоналните връзки и да се пресечен връзките и на двете равнища. За да се поддържа салдото, е значимо приятелите да са равнопоставени и на едно равнище. Никой не трябва да влиза в ролята на началник, да раздава заповеди и да командва другия.

И въпреки всичко...
Приятелите са едни от най-близките ни хора. Обикновено познанствата ни са от дълги години, което ни разрешава да познаваме както мощните, по този начин и слабите им страни. Те пък са осведомени със странностите ни и елементарно разпознават настроенията ни. А това прави общуването и разрешаването на зародили проблеми елементарно. Приятелите могат да повярват на концепциите ни, даже без добре създаден, обстоен бизнес проект. Не е нужно занапред да им потвърждаваме, че сме надеждни сътрудници, тъй като в действителност сме го правили цялостен живот. Отношенията сред същинските другари не могат да се скапват нито от пари, нито от сирене. Колкото и миризливо да е то.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР