Когато стомахът е раздразнен, той се характеризира с болезнено повишена

...
Когато стомахът е раздразнен, той се характеризира с болезнено повишена
Коментари Харесай

Хранене при раздразнен стомах

Когато стомахът е нервиран, той се характеризира с мъчително нараснала възбудимост. Това значи, че неговото действие не е обикновено. От това следва появяването на разнообразни разстройства.

Стомашните неразположения са може би измежду най-разпространените и неприятни проблеми. Обикновено те са лечими с налични средства. Добре е всеки да знае по какъв начин елементарно може да върне положителната форма на своя корем – нещо, от което зависи цялостното здраве на организма.

Хранене при проблеми със стомаха

Стомахът може да се раздразни най-много от одобряваната храна. В погрешно съхраняваните, недобре измити и незадоволително обработени храни неизбежно се заселват бактерии. Практически всяка храна, при липса на хигиена може да бъде идеална среда за болестотворни бактерии. Като най-гостоприемни се дефинират месото и яйцата, заради което в този интервал е добре да ги изключите.

По време на стомашното неспокойствие би трябвало да се употребяват храни като варени картофи, сок от моркови, банани, жито, ориз и пилешки бульон, до момента в който признаците минават. Тези храни са леки и минават меко през храносмилателния канал, като има успокояващо деяние върху раздразнения стомах.

Добра концепция е и правенето на дребни закуски с бисквити или филийка самун. Те са способни да всмукват непотребната стомашна киселина и да облекчават недоволствата.

През интервала е добре да се заобикалят кафе, черен чай, диетичната сода, пържени храни. Тези артикули покачват отделянето на стомашна киселина и утежняват положението на раздразнения корем.

 Гадене при нервиран корем

Съвети при нервиран корем

Ако имате стомашни киселини, то потърсете в най-близката аптека подобаващите таблетки, обезвреждащи киселата реакция. Изберете такива, които успокояват раздразнената лигавица на стомаха и редуцират рефлукса. Препоръчително е потреблението на препарати за периодически неприятни чувства в стомаха, само че не прекомерно постоянно.

Ако чувствата не престават прекомерно дълго или зачестяват, визитата при доктор е неотложно. Универсалното лекарство е сода за печене, разтворена в чаша, само че тя от своя страна може в допълнение да раздразни лигавицата.

При болки в стомаха, отичане и газове е най-добре да се употребяват съставки, като джинджифил. Той може да се поема в сок или на чай като отвара, авансово настърган. Чаят от лютива мента и от копър също работят добре против газове в стомаха и чревния тракт. Ако сте консумирали лютиви и пикантни ястия, които могат да раздразнят стомашните стени и червата, най-добре изпийте един билков чай след хранене.

При смутен корем и диария се изисква диета. Тя включва в състава си недразнещи артикули като банани, ориз, ябълков сос, препечени филийки и чай. Ако болките са комбинирани с гадене, се предлагат и печени картофи с малко сол.

Храните с елементарни захари и нишесте пък редуцират киселинната реакция в стомаха. Препоръчителни са още, тъй като се храносмилат относително елементарно и не затормозяват храносмилателния тракт. Решението на казуса включва постоянно хранене на дребни дози с елементарни ястия, овкусени с малко подправки.

 Алое вера при проблеми със стомаха

Ако стомашното неразположение е хронично, то е добре да се акцентира на пробиотични храни, като йогурт, кисело мляко, кефир или айран. Те способстват за здрава храносмилателна система, защото се борят с неприятните микроорганизми, които отделят газове в червата. Добре е също по този начин да се поемат таблетки или сиропи с включени лактобактерии и бифидобактерии, които се грижат за стомашно-чревния тракт и укрепват имунната система.

За всяко стомашно неразположение добре въздейства алое вера. Сокът от тропическото растение работи успокояващо върху стомашната лигавица. Той има способността да регенерира епителните кафези, като в същото време работи противовъзпалително на тялото. Приема се под формата на хапчета или сок. Алоето обаче има диуретично влияние, което го прави негодно за банкет по време на диария.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР