Когато става въпрос за свещени места по света, веднага се

...
Когато става въпрос за свещени места по света, веднага се
Коментари Харесай

Сомати - тайната на тибетските монаси

Когато става въпрос за свещени места по света, незабавно се сещаме за Тибет. Самото енергийно поле на това място се разграничава от силата на останалата земна територия. Екип на университета Бъркли пък е открил, че жителите на мистичната планина имат напълно друго ДНК от останалите хора по света. Затова и всички митове за тибетските монаси звучат правдоподобно, колкото и изумителни обстоятелства да показват. Една от необикновено звучащите митове е за сомати. Какво се крие зад този термин?

Сомати е положение на бездънен транс, в което умеят да изпадат единствено достигналите най-високо духовно равнище лами. Изпадането в сомати съставлява нещо като прекосяване в положение на заспалост, при което виталните функционалности на процедура изчезват, сърдечна и мозъчна активност не се следи, само че индивидът въпреки всичко е жив.

Настъпва самоконсервиране на тялото, при което индивидът е в положение на бездънен сън. Тялото съществува без храна и вода, като черпи единствено от силата на святото място. Медитира се на енергийно равнище, което не ни е познато, а изпадналите в сомати са защитавани от енергийни полета, недопускащи достъп на външни хора. Така сомати се трансформира в положение на съвсем безконечна анабиоза - цялостно, само че обратимо преустановяване на виталните функционалности на организма.

Какво съставлява механизмът на положението сомати?

 сомати

Все още изследванията не са задоволително надеждни, само че въпреки всичко изводите на изследващите положението са, че става въпрос на преобразяване на водата в човешкото тяло в друго, непознато агрегатно положение. Трансформираното ново положение на водата я пречиства от всички дефектни кафези, които са причина за нездравословните процеси и стареенето. Това разрешава консервирането на тялото и анулира тленността.

Достигане до положение на сомати е дълъг развой, който се води както на физическо, по този начин и на ментално равнище.

Най-напред тялото се очиства посредством специфични диети, които се организират в продължение на години. Преди същинското изпадане в сомати, ламите-йоги се качват във високите елементи на планината Хималаи и пият вода от известни единствено на тях тайнствени извори.

Изпадането в дълбока медитация разрешава манипулиране на личното биополе, което трансформира водата в тялото в ново, непознато агрегатно положение. Консервацията разрешава тялото да остане нетленно за безграничен интервал от време.

Легендата гласи, че в Тибет под формата на сомати се пазят мостри от всички раси и цивилизации населявали Земята и те съставляват генофонда, който е в положение да опази човешкия тип, без значение от катаклизмите.

Докато тялото е в сомати, духът се движи свободно, само че връзката на тяло и дух не се нарушава и това разрешава връщането към живот в определен миг.

Днес тялото на лама Итигелов, публично мъртъв от към 100 години, стои непокътнато в будистки манастир в Русия като доказателство, че чудесата са вероятни.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР