Когато става въпрос за подаръци към любимя човек цветята са

...
Когато става въпрос за подаръци към любимя човек цветята са
Коментари Харесай

Защо червената роза е символ на любовта?

Когато става въпрос за дарове към любимя човек цветята са типичен избор. Но от всички цветя, розите са същинския знак на любовта. Дори и да не сте човек, който обръща внимание на подаръците, е мъчно да пропуснете витрините, цялостни с десетки рози. От всички дарове, нито един не е толкоз емблематичен като розата.

Само през 2021 година хората са похарчили 21,8 милиарда $ за Свети Валентин, съгласно Националната федерация за търговия на дребно. От тях 2 милиарда $ са отишли за цветя за Свети Валентин - приблизително малко над 15 $ на човек. Този брой нормално се усилва всяка година, тъй че има порядъчен късмет цифрата да бъде още по-висока през 2022 година И колкото и да мрънкат за цената на розите за Свети Валентин, американците са подготвени да платят цената за цвете, което най-добре значи обич.

Защо се подарява роза:

Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС  Защо алената роза е знак на любовта?


Традицията да се подаряват рози има няколко истории за генезис и сходно на историята на Купидон и Свети Валентин, тя се корени в гръцката митология. Някои истории споделят, че първата алена роза е била основана, когато гръцката богиня Афродита е била надраскана от бодил на бяла роза, което е предиздвикало тази роза да стане алена. Други споделят, че първата алена роза е израснала на земята, където Адонис, любовникът на Афродита, умира и сълзите на богинята падат на земята.

Но голяма причина да се подаряват рози се пази като традиция просто тъй като розите са красиви, приказно ухаещи цветя, които се връзват в действителност добре. Цветята нормално се изпращат на дълги дистанции, а розите са по едно и също време прелестни и издръжливи, тъй че това е голяма част от повода тази процедура да продължи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР