Когато става въпрос за избор на подходящи маратонки за спортните

...
Когато става въпрос за избор на подходящи маратонки за спортните
Коментари Харесай

Как да изберем маратонки спрямо спорта, който практикуваме


Когато става въпрос за избор на подобаващи маратонки за спортните ви занимания, е значимо да вземете поради съответния спорт, в който ще участвате. Всеки спорт има своите неповторими условия, както към самите вас, по този начин и към спортните обувки, тъй че съществуването на подобаващи може доста да усъвършенства представянето ви и да понижи риска от контузии. В тази обява ще разгледаме по какъв начин да изберете маратонки съгласно спорта, който практикувате.

Бягане
-->
Ако сте бегач, най-важният фактор, който би трябвало да вземете поради при избора на маратонки, е омекотяването. Бягането оказва огромно влияние върху краката ви, тъй че ще желаете обувки, които обезпечават задоволително попиване на ударите. Търсете маратонки, предопределени за тичане, които имат дебела подметка и огромно омекотяване, защото те ще ви оказват помощ да отбраните ставите си и да сведете до най-малко риска от пострадване. Освен това вземете поради равнището на непоклатимост, от което се нуждаете. Ако имате плоско ходило или свръхпронация, изберете обувки с спомагателна опора, с цел да поддържате вярната позиция. оферират огромно многообразие от разнообразни модели онлайн.

Баскетбол

За баскетболистите маратонките би трябвало да обезпечават чудесно сцепление и опора за бързи странични придвижвания и скокове. Търсете маратонки с висока подметка, които оферират опора за глезена и добре омекотена междинна подметка, с цел да поемат удара при скок и приземяване. Освен това вземете поради дишането на обувките, защото баскетболът е спорт с висока активност, при който краката ви могат да се изпотят. Изберете маратонки с дишаща мрежеста горна част, с цел да запазите краката си хладни и сухи по време на интензивната игра.

Тенис

Тенисът включва доста бързи прекъсвания, тръгвания и странични придвижвания, тъй че е извънредно значимо да имате маратонки, които обезпечават непоклатимост и устойчивост. Търсете маратонки, предопределени за тенис, които имат подсилена предница на пръстите и здрава подметка за оптимална устойчивост и отбрана против провлачване на пръстите. Освен това помислете за обувки с поддържаща горна част и омекотяване в междинната подметка, с цел да помогнете за попиване на удара от внезапните придвижвания и да намалите риска от контузии на стъпалото и глезена.

Футбол

При футбола ловкостта, скоростта и сцеплението са от основно значение. Търсете обувки, предопределени за футбол, които имат шипове или ламели на външната подметка, с цел да обезпечат чудесно сцепление на терена. Материалът на горната част може да варира според от персоналните желания, само че е значимо да изберете чифт, който предлага компактно нагласяване и добър надзор на топката. Освен това вземете поради повърхността на игра - корав терен, изкуствена трева или закрито - защото другите типове кецове са предопределени за разнообразни повърхности.

Крос-тренировки

Ако практикувате разнообразни спортове или се занимавате с общи фитнес действия, обувките за кръстосана подготовка са повсеместен вид. Тези маратонки са проектирани по този начин, че да обезпечават непоклатимост, опора и омекотяване за разнообразни действия. Търсете обувки с невисок до междинен спад на петата, защото те оферират добър баланс сред непоклатимост и еластичност. Освен това избирайте маратонки с издръжлива подметка, която може да устоя на разнообразни повърхности и действия.

В последна сметка изборът на верните маратонки за вашия спорт може доста да повлияе на представянето ви и да предотврати пострадвания. Като вземете поради характерните условия на определения от вас спорт, можете да намерите чифт маратонки, които оферират нужната опора, омекотяване и сцепление. Не забравяйте да пробвате разнообразни марки и модели, с цел да намерите най-подходящите за краката си, и не се колебайте да се консултирате със експерт, в случай че имате някакви характерни проблеми с краката. Погрижете се за краката си и те ще се погрижат за вас на терена или на корта!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР