Когато става въпрос да се определят предимствата на нещо спрямо

...
Когато става въпрос да се определят предимствата на нещо спрямо
Коментари Харесай

Цветовете на храните подсказват хранителни им предимства

Когато става въпрос да се дефинират преимуществата на нещо по отношение на цветовете му, то на помощ идва китайската идеология за ин и ян.

Светлинната сила в китайската медицина е позната като чи, непосредствено идваща от Космоса.

 Зеленчуци

Тя протича през всяко живо създание на Земята. Веднъж успеем ли да я осезаем, то проблеми с физическата си обвивка повече няма да имаме.

Енергията чи е формирана от два съставния елемент – ин и ян. Когато те са в естетика, силата тече право през нас, само че в случай че се запушат или някоя от тях надделее над другата, това непосредствено въздейства неподходящо на физическото ни положение.

 Полезни храни

За да получаваме единствено чиста и равномерна сила чи, то би трябвало да съобразим хранителния си режим с салдото на ин и ян.

Това значи да избираме ястия, които основават енергийна естетика в тялото, мозъка и душата ни. Това става най-добре като свързваме цветовете на храните с техните хранителни качества. Ето по какъв начин:

 Цитрусови плодове

Ястията и храните в синьо имат повече ин сила в тях. Те са по-лесно смилаеми и имат основно охлаждащи свойства. Храните в алената и оранжевата гама пък съдържат повече ян сила. Това значи, че имат стимулиращи и загряващи свойства.

Зелените от своя страна имат еднообразно, уравновесено наличие на ин и ян. Това изяснява и зеленият цвят на множеството растения, защото тази цветова осцилация се намира в средата на забележимия набор. Зеленото е изцяло хармонично.

Интересен факт е, че зелените светлинни лъчи не са нито къси, нито дълги. Освен това при тях липсва превес на студено или горещо влияние. Именно заради това са определяни като господари на хармонията.

В основата на здравословното хранене стоят неизбежно плодовете и зеленчуците. Добре е да се ядат по пет порции дневно, с цел да се извлекат оптималните изгоди от тях.

А колкото по-ярки са те, толкоз по-добре, защото надълбоко оцветените плодове и зеленчуци имат по-високо наличие на витамини, минерали и антиоксиданти.

Различните цветове се характеризират с разнообразни изгоди, а също така внасят и многообразие. Затова, колкото по цветно е менюто ви, толкоз по-добре.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР