Когато си мислим какво да приготвим за закуска често се

...
Когато си мислим какво да приготвим за закуска често се
Коментари Харесай

Три бързи идеи за сутрешната закуска

Когато си мислим какво да приготвим за закуска постоянно се сещаме за общоприетите препечени на тостера сандвичи, за палачинките, които изискват малко повече самообладание и време или за вкусните бухтички и мекици, които са ни приготвяли с обич нашите майки и баби.

А за какво не и за общоприетата британска закуска, приготвена с бекон и яйца, на която изключително доста се радват мъжете. Всички тези разновидности в действителност са доста апетитни, само че е добре да се научим и да разнообразяваме утринното си меню. Затова Ви предлагаме три бързи хрумвания за закуска:

Кисело мляко с овесени ядки и плодове

Необходими артикули: 1 кофичка кисело мляко, 1 ч. ч. ситно нарязани сезонни плодове по желание, 4 с. л. овесени ядки, 1 с. л. захар.

 Плодове с кисело Мляко

Начин на подготвяне: Киселото мляко се разбърква дружно със захарта и към тях се прибавят овесените ядки и плодовете по желание. Всичко се разбърква още веднъж и се оставя на хладно до момента в който овесените ядки набъбнат. Ако употребявате по-кисели плодове като къпини или боровинки, можете да добавите повече захар в киселото мляко.

Запечени сандвичи с яйце

Необходими артикули: 4 филии самун, масло за мазане, 4 резена ситно нарязан бекон, 1 нарязана на кубчета кисела краставичка, 150 г настърган кашкавал, 100 г настъргано сирене, 1 яйце, няколко стръка рукола или див лук.

Начин на подготвяне: Беконът, краставичката, кашкавалът, сиренето и яйцето се смесват в купа и се разбъркват добре. Това може да стане и от миналата вечер, в случай че знаете, че на сутринта ще бързате. Филиите се намазват с масло и от горната страна със смесените артикули, след което се поставят да се запичат в авансово загрятата фурна или грил. След като порозовеят, се поръсват с нарязаната на ситно рукола или див лук.

Панирани сандвичи

Необходими артикули: 4 филии самун, масло за мазане, 2 резена бекон или лебервурст, 1/2 ч. ч. настърган кашкавал, 2 яйца, олио за пържене.

 Паниран сандвич

Начин на подготвяне: Намазвате филиите с масло и върху две от тях слагате настъргания кашкавал и бекона или лебервурста. Похлупвате ги с останалите филии и ги притискате добре с длани, с цел да не изпада плънката, след което ги потапяте в разрушените яйца и ги изпържвате в мощно сгорещеното олио.

Ако желаете да извършите повече сандвичи за цялото семейство е добре да поставяте всеки паниран сандвич в съд с похлупак, с цел да не изстива. След като изстинат сандвичите, те не са толкоз вкусни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР