Когато се опитвате да отслабнете или да поддържате здравословно тегло,

...
Когато се опитвате да отслабнете или да поддържате здравословно тегло,
Коментари Харесай

Нискокалорични храни, които ни засищат за дълго

Когато се пробвате да отслабнете или да поддържате здравословно тегло, доста евентуално е, когато коремът ви стартира да къркори, всички положени старания да бъдат напразни.

Ето за какво би трябвало да знаете кои храни можете да похапнете в сходен спешен миг, без терзания, че това ще се отрази пагубно на режима ви на хранене.

 Зеленчуци

Ето кои са храните, които без непотребни калории ще ви заситят за дълъг интервал от време:

1. Зеленчуци – Един от основните детайли да се чувствате сити за по-дълго време, са точно по този начин вкусните и потребни зеленчуци. Когато почувствате апетит, хапнете от тези блага на природата с ниско наличие на калории, на мястото на калоричните хранителни артикули.

 Овесена каша

Техните високи равнища на наличие на фибри ще спомогнат на организма да се почувства утолен за по-дълъг интервал от време. Най-подходящите зеленчуци са: печени картофи с обелката, репички, тиква, целина и китайски зеле.

2. Ядки – Суровите ядки имат доста здравословни мазнини и протеини в тях. Именно с помощта на тях стомахът ви няма скоро още веднъж да подава индикации за апетит.

В композиция със сушени плодове пък, ядките ще ви оказват помощ да управлявате тежестта си. Зърнени храни с сходни функционалности, които също са с невисок калоричен показател, са леща, фасул и грах.

3. Сини сливи – От плодовете, най-хубави за насищане на глада са сините сливи. Те имат богато наличие на фибри и антиоксиданти, спомагащи за засищането.

Сините сливи могат да се употребяват както за закуска, по този начин и като сурогат на всяко останало хранене денем. От плодовете други с сходни функционалности са ябълките, гроздето, пъпешът, крушите и малините.

4. Овесена каша – Един от най-разпространените артикули са овесените ядки или овесена каша. Те съдържат по този начин нужните за насищане фибри - факт, който незабавно слага тази храна в листата на храните с ниско-енергийна компактност.

5. Подправки – Стратегията за потреблението на подправки за ръководство на тежестта е известна от дълго време. За да се чувствате сити за по-дълго, единственото което би трябвало да извършите, е да си позволите малко чубрица или друга подправка(може и пикантна), в комбиниране с диетичното ви меню за деня.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР