Когато процесът на започна, някои страни бяха по-успешни от други

...
Когато процесът на започна, някои страни бяха по-успешни от други
Коментари Харесай

Как различните страни подкупват хората да се ваксинират

Когато процесът на стартира, някои страни бяха по-успешни от други и реализираха по-добър прогрес в тази област, обощава БГНЕС. От самото начало някои страни употребяват разнообразни придобивки и дарове, с цел да стимулират хората да се имунизират. В момента някои от страните вкарват наложителни имунизации за здравни експерти и чиновници в избрани браншове.

Едни страни се пробват да с дарове, ваучери или пари, а други са избрали разнообразни тактики.

Китай: Яйца, брашно, ваучери и билети за кино

Китай е една от страните, които се пробват да убедят жителите да се имунизират с дарове. Става дума за предоставяне на безвъзмездна храна и сладолед.

Най-многолюдната страна в света желае да имунизира към 80 до 85 % от своите жители, с цел да получи групов имунитет до декември. Това значи, че към един милиард души ще би трябвало да бъдат имунизирани. Част от акцията за имунизация е посредством плакати, банери и видеореклами, а друга посредством апел към жителите на лекари, телевизионни водещи и към този момент имунизирани да създадат същото. В средата на годината управляващите измислиха още един трик - да „ подкупят “ жителите с дарове.

След първата доза ваксина в някои елементи на Китай бяха раздадени дарове: яйца и брашно, ваучери за извършване на покупки или билети за кино. Действието се управлява от т.нар Квартални препоръки, нещо като локални общности. В Китай тези комитети са виновни за използването и контрола на политиката на комунистическата партия на локално равнище.

Това обаче не мина съгласно упованията и в този момент управляващите в някои елементи на Китай разгласиха известия, че. Неваксинираните служащи в супермаркетите и притежателите на магазини няма да имат право да работят. Някъде ограниченията са още по-екстремни. В обособени градове учениците няма да имат право да вървят на учебно заведение, в случай че и двамата родители не са изцяло имунизирани.

Някои райони разрешиха на жителите да се имунизират до края на юли, а други дефинираха краен период доникъде на юли.

Съединени американски щати: От лотария до самолетни билети
 Мария Шаркова: За избрани специалности у нас би трябвало да бъде въведена наложителна имунизация против COVID-19 Мария Шаркова: За избрани специалности у нас би трябвало да бъде въведена наложителна имунизация против COVID-19
За избрани специалности у нас би трябвало да бъде въведена наложителна имунизация против COVID-19. Това сподели юрист Мария Шаркова в изявление...

Първоначалният проект на Съединени американски щати беше да имунизират по-голямата част от страната и да реализират групов имунитет до 4 юли. След този период съвсем всички щати на Съединени американски щати в един миг предложиха награди на жителите, които избраха да получат една от предлаганите ваксини.

По този метод всички поданици на Вашингтон, получили имунизацията против ковид, участваха в, а другите „ утешителни награди “ - 250 000 $. Тези награди не бяха единствените в границите на програмата за поощряване на имунизацията. Списъкът включва още образование, самолетни билети, билети за спортни събития, ваучери...

Губернаторът на Охайо Майк Де Уайн за пръв път показа
лотарията като тласък за имунизация, когато през май разгласи, че петима души на възраст над 18 години, които се имунизират, ще получат по 1 милион $. В Калифорния 10 имунизирани поданици имаха право да получат по 1,5 милиона $, до момента в който " късметлията " от Ню Мексико можеше да завоюва 10 милиона $.

Различен метод в Германия и Франция

За разлика от Китай и Съединени американски щати, двете най-силни европейски сили взеха решение да насърчат имунизацията с преимущества за имунизираните.
 Милиони дози коронавирусна ваксина не са употребявани – какъв брой ще изхвърлим и по кое време ще се сетим, че ни трябват? Милиони дози коронавирусна ваксина не са употребявани – какъв брой ще изхвърлим и по кое време ще се сетим, че ни трябват?
До този миг бяха доставени към 4,8 млн. дози ваксини против ковид (на Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna и „ Янсен&rd...

Така Германия разгласи, че с доказателство за имунизация хората, които са получили една от утвърдените ваксини,. Те също бяха освободени от тестване или карантина при идване в Германия, в случай че не идват от страни, избрани от Института „ Роберт Кох “ като области с доминиране на разновидности на вируса. Правилото за оптималния брой хора, на които е разрешено да се събират даже по време на комендантския час, не се отнася за имунизираните.

Що се отнася до Франция, Еманюел Макрон съобщи, че. Ако не бъдат имунизирани, ги грози прекъсване на заплатата или уволняване.

Макрон не вкара наложителни имунизации за всички, само че акцентира, че животът на неимунизираните хора във Франция ще бъде извънредно сложен, даже в обстановки, когато те седят с другари на кафе или обядват отвън домовете си.

От 1 август ще бъдат въведени редица документи, които ще бъдат наложителни за всички, които желаят да посещават заведения за хранене. Всеки ще би трябвало да има доказателство, че е бил имунизиран, че е преболедувал Сovid-19 или е с негативен PCR тест. В резултат на това 2,2 милиона души подадоха заявки за имунизация в границите на 48 часа. Макрон разгласи, че Франция ще стартира да таксува за проби за ковид, които до момента бяха безвъзмездни.

Тези рестрикции разделиха страната. От една страна, има хора, които поддържат решението на Макрон, само че от друга - много хора не са най-щастливи от новите ограничения и изпълниха улиците в символ на неодобрение.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР