Когато през март ражда първото си дете, 28-годишната Яна не

...
Когато през март ражда първото си дете, 28-годишната Яна не
Коментари Харесай

Бебе с цироза се нуждае от спешна трансплантация на черен дроб

Когато през март ражда първото си дете, 28-годишната Яна не подозира, че ориста ще ѝ сервира най-голямото тестване за един родител.

Точно след първия месец от живота на дребната Калина – на Великден, Яна и приятелят ѝ виждат, че нещо не е наред.

Следват вървене по лечебни заведения, проучвания и пътешестване в чужбина. Младите родители се пробват да схванат какво тъкмо се случва с първата им рожба и какво ще усъвършенства положението ѝ.

Лекари в Германия оповестяват неприятната вест – Калина е с изчезнали жлъчни пътища и повреден черен дроб. Единственият излаз е трансплантация.

„ Тя е толкоз мъничка. Да знаеш, че детето ти е толкоз болно, че може да не доживее първата година, е доста трудно”, споделя Яна.

Заболяването на бебето не е постоянно срещано у нас, само че не е и необичайност.

„ В предишното към пет-шест деца годишно имаше с вродена Атрезия на екстрахепаталните жлъчни пътища, в този момент са по две-три деца на година”, изяснява доктор Пенка Янева, шеф на Клиниката по гастроентерология на Специализираната болница за лекуване на детски заболявания „ Проф. доктор Иван Митев” в София.

Притиснати от времето, единствената мисъл на младите родители е по какъв начин час по-скоро да се реализира интервенцията. Затова са решили да не търсят помощ от страната. Прогнозите за краен период на трансплантацията са разнообразни – от 2 до 4 месеца.

„ Тя ме крепи. Понякога като я погледна, тя ми се усмихва и просто си споделям, че ще се боря до дъно, каквото би трябвало, ще направя, с цел да ми се избави детето”, решена е майката Яна.

За лекуването на дребната Калина са нужни непостижимите за фамилията 500 000 лв.. Родителите обаче имат вяра и се надяват на знамение.

Всеки, който желае да помогне на дребната Калина, може го направи посредством:

Левова банкова сметка в Обединена Българска Банка (ОББ):
BG78UBBS80021083667140
Бенефициент: Калина Яворова Сидерова

Повече информация тук.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР