Тактическо учение Тракийски воин - 24“ на 2-ра механизирана бригада

...
Тактическо учение Тракийски воин - 24“ на 2-ра механизирана бригада
Коментари Харесай

Тактическо учение „Тракийски воин - 24“ започва на учебни полигони „Корен“ и „Ново село“

Тактическо обучение „ Тракийски боец - 24 “ на 2-ра механизирана бригада се организира до 4 юни на образователни полигони „ Корен ” и „ Ново село “. То ще бъде намерено публично на 28 май в региона на образователен полигон „ Корен “, оповестиха от Министерство на защитата.

В него с изключение на участници от Сухопътните войски са включени формирования на Военновъздушните сили, Многонационалната бойна група на НАТО в България, екипи от Военномедицинска академия, работа „ Военна полиция “, представители от Военна академия „ Г. С. Раковски “, офицери и курсанти от НВУ „ Васил Левски “ и военнослужещи от 181-ви артилерийски полк от Националната армия на щата Тенеси, Съединени американски щати.

По време на учението ще бъдат извършени бойни стрелби с механизирани, танкови и артилерийски формирования, както и стрелби с ракетната система за залпов огън „ HIMARS “. Ще бъдат употребявани терминалите на сателитната мрежа Starlink и безпилотните летателни средства в маневрените формирования от Сухопътните войски.

На 4 юни ще се състои Ден за демонстриране на качества, по време на който присъстващите ще могат следят динамичен и неподвижен показ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР