Няма желаещи дори за 4000 лв. заплата в Спешна помощПроблемът

...
Няма желаещи дори за 4000 лв. заплата в Спешна помощПроблемът
Коментари Харесай

Проблемът с липсата на спешни екипи по Черноморието се задълбочава

Няма искащи даже за 4000 лева заплата в Спешна помощ

Проблемът с неналичието на медицински експерти през летния сезон по Черноморието, изключително в Спешната помощ, се задълбочава. Това сигнализира ръководителят на Съюза на парамедиците в България Ива Пехливанска пред Българска телеграфна агенция.

Тя беше потърсена за коментар, откакто по-рано през днешния ден от съюза изнесоха данни, че 50 % от местата в незабавните центрове у нас от години стоят незаети.

По думите на Пехливанска, казусът по Черноморието е изключително осезателен през летния туристически сезон, когато стотици хиляди туристи умножават броя на популацията, а спешността не може да се поеме поради неналичието на задоволително екипи в " Спешна помощ ".

Преди години, с цел да подкрепят сътрудниците си, се командироваха лекари от София по морето, само че, доколкото разбирам, това в този момент няма да случи. За образец ще посоча Филиала за Спешна здравна помощ в Несебър, където през целия летен интервал са единствено два незабавни екипа на промяна. Имайки поради, че през летните месеци популацията се усилва съвсем тройно в този регион, тези два екипа не могат да обслужат нуждаещите се, бави се обслужването и на адресите и на незабавното превозване, изясни тя.

Няма задоволително искащи лекари, няма искащи медицински сестри, които да работят в " Спешна помощ " и позициите остават незапълнени, разяснява Пехливанска. 

На национално равнище в системата трайно липсват 500 лекари, макар че заплатата на доктор в кола за спешна помощ доближи 4000 лева, демонстрират данни на Съюза на парамедиците. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР