Когато през 2020 г. пандемията затвори милиони французи по домовете

...
Когато през 2020 г. пандемията затвори милиони французи по домовете
Коментари Харесай

Французите започват да опитват вкуса на безалкохолното вино

Когато през 2020 година пандемията затвори милиони французи по домовете им, Огюстен Лаборд взема решение да се откаже от виното, само че не съумява да откри негова безалкохолна опция.   Две години по-късно той към този момент е отворил първия магазин за безалкохолно вино във Франция. Страната е вторият максимален потребител на вино в света след Съединени американски щати, по данни на Международната организация за лозя и вино (lOVW).   " Търсенето е голямо. Получаваме оферти за отварянето на сходни магазини от цяла Франция ", споделя Лаборд пред Reuters.   Безалкохолните виновност обаче към момента мъчно си пробиват път до небцето на французите, спрямо известността им в други елементи на света.   През 2021 година потреблението им във Франция се е повишила с 4%. По света обаче записаният растеж е от 24%, съгласно разбор на консултантската компания IWSR Drinks Market Analysis.  

Нагласите във Франция въпреки всичко се трансформират, защото акциите за вредите от използването на алкохол последователно стартират да въздействат на обществото. 
" Регистрираме все по-силен интерес към нискоалкохолните и безалкохолните питиета ", споделя Микаел Носила, който изследва алкохолната взаимозависимост. " Хората от ден на ден се грижат за здравето си ".   Клиентите на Огюстен Лаборс споделят това мнение. Отпивайки от чаша безалкохолно вино, Елен Бурже споделя, че то е компромис, който въпреки всичко дава опция да се запази " празничната атмосфера ".   И въпреки Франция да резервира като цяло " алкохолните " си привички, потреблението на вино е надалеч под пиковите стойности, регистрирани през 20 век. През 2020 година французите са изпили приблизително 5,6 литра вино по отношение на 20 литра през 1961 година, сочат данни на Френската работа за наблюдаване на зависимостите и опиатите (OFDT).   Според Носила французите в този момент пият по-малко, само че натъртват на качеството. " Хората схващат, че би трябвало да понижат потреблението. Те обаче си остават гастрономи и съм сигурен, че ще продължат да пият алкохол ".
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР