Когато прекарате по-дълго време с даден човек, ставате изключително близки.

...
Когато прекарате по-дълго време с даден човек, ставате изключително близки.
Коментари Харесай

Ето защо можем да четем мислите на приятелите си

Когато прекарате по-дълго време с даден човек, ставате извънредно близки. Започвате да харесвате едни и същи храни, гледате сходни филми, обличате се по един и същи метод. Не единствено усетът ви обаче се уеднаквява. Стига се до такава степен, че като че ли четете мислите си един на различен и се разбирате без думи.

Това събитие е станало толкоз известно, че учени от Съединени американски щати са решили да го изследват. С разбора си експертите търсят аргументи за синхрона сред хората, които са дружно дълго време.

В хода на проучването от доброволците се изисквало да гледат видеа, като през това време скенер следи тяхната мозъчна активност. След направения опит се оказало, че лицата, които са най-близки в действителния живот, имат най-приблизителна мозъчна интензивност.

При хората, които са доста привързани между тях, се задействат едни и същи мозъчни зони, касаещи вниманието, реакциите, упоритостите. Вероятно това е повода да четем мислите на наши другари, безапелационни са откривателите.

След този извод учените стартират да си задават и различен значим въпрос. Те се чудят дали хората избират за другари събеседници, които мислят като тях, или мненията им стават идентични след по-продължително другарство.

Вероятно се следят и двете феномени, считат учените, представени от изданието Нейчър къмюникейшънс.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР