Когато преди 10 години Христо Стоичков и Димитър Бербатов забелязват

...
Когато преди 10 години Христо Стоичков и Димитър Бербатов забелязват
Коментари Харесай

Божката Краев - скромното момче от Враца

Когато преди 10 години Христо Стоичков и Димитър Бербатов виждат едно къдрокосо хлапе, надали самите те осъзнават какъв гений има хилавото момченце. Името му е Божидар Краев. За него се знае, че е наследник на врачанската легенда Бойко Краев.
 Словения - България 1:2 @@@

Днес младежът е звездата на мъжкия ни народен тим по футбол, а с двата си гола донесе успеха с 2:1 над Словения.
 Словения - България 1:2 @@@

Попада измежду 40-те най-големи гении в света в годишната ранглиста на британския вестник " Гардиън ".
 Словения - България 1:2 @@@

" Честно казано, първоначално не повярвах и помислих, че е смешка. От толкоз трудове по мой адрес стартирам да изпитвам подозрения дали давам отговор на тези упования. Затова непрекъснато работя върху това да подвигам равнището в тренировките ", признава Божката първо и извънредно пред " България Днес " .

Божката с първия си хеттрик за " Левски " против " Спартак " (Вн) преди 4 година

" Не мисля, че в случай че хвърча в облаците, това ще ми помогне. Твърде рано ми е да си помислям, че съм постигнал нещо. Предстои доста работа, непримиримост и приучване. Трябва да се потвърдя пред себе си и всички, които ми гласоподават доверие. В " Левски " доста ми помогнаха да израсна вярно ", споделя геният. Но преди да се озове на " Герена ", той извървява дълъг път.

Покрай татко си Бойко още от дребен стартира да гони топката във Враца с локалния " Ботев ". " Татко непрекъснато ми оказва помощ със препоръки - по какъв начин да работя в дадена обстановка, да не се главозамайвам и да се развъртвам. Баща ми е доста придирчив човек. Винаги е претендирал от мен още и още, с цел да стана все по-добър. Всеки негов съвет е скъп ", признава футболистът.

С премия за феърплей преди 10 години

Получава премия за феърплей на детски футболен шампионат " Данониада " преди 10 години. След това е видян от Христо Стоичков и с помощта на него отпътува за 2 години в школата на " Барселона ".

" В Испания се работи повече за техника. Хората са доста по-напред от нас. Престоят там ми даде доста неща. Най-основното - построи ме като мислене, като човек. Отидох в Барселона, без родителите ми да са до мен, и това ме научи на автономия ", регистрира Божката. Той си спомня срещата със Стоичков и Бербатов.

" Димитър Бербатов е доста образован и интелигентен човек. Не инцидентно играе подобен футбол. Има бърза мисъл и е доста спокоен. Все едно всичко е премислил, преди да го направи. Стоичков, въпреки това, е емоционален. Не му пука от никого, а явно по този начин и би трябвало да бъде ", споделя Краев. След това минава през школата на Ицо в " Чавдар " (Етрополе), преди да се озове в " Левски " през 2014 година Тогава в мач за купата на страната бележи хеттрик против " Спартак " (Вн) при триумфа със 7:1

" Като дребен се възхищавах от Роберто Баджо. Сега не преставам да проследявам играчите от Серия " А ", тъй като обичам италианския футбол и доста ми харесва играта на " Ювентус ". Не мога да подмина Кристиано Роналдо. Той е доста мощен и мощен ", прибавя нападателят.

Стоичков и Бербатов показват младия гений
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР